Foto: © NS
Categorie:Openbaar vervoer

Amsterdam & Region Travel Ticket

Ervaar nog meer van Amsterdam en ontdek ook de beroemde plekken en bezienswaardigheden die in de directe omgeving van de stad zijn te vinden. Met het Amsterdam & Region Travel Ticket heeft u onbeperkt toegang tot al het openbaar vervoer in de regio Amsterdam, zodat u op een comfortabele manier het echte Nederland kunt ontdekken door de beroemde Bollenstreek te bezoeken, historische vissersdorpen te verkennen en oude kastelen te ontdekken.

  • Reis comfortabel op één enkel reisticket door de regio Amsterdam.
  • Bespaar geld – u heeft geen aparte tickets voor bussen, trams, metro’s en treinen meer nodig.
  • Markeer interessante bestemmingen en reisideeën op de kaart die u bij uw ticket krijgt.

Ontdek Amsterdam en omgeving met het openbaar vervoer

Amsterdam biedt een keur aan plekken om te bekijken en dingen om te ontdekken, van zijn indrukwekkende dertiende-eeuwse architectuur tot zijn rijke culturele en artistieke erfgoed. Afgezien van het huren van een fiets om met de plaatselijke bevolking mee te peddelen, is de gemakkelijkste manier om al deze mooie plekken een voor een te bekijken het reizen op één enkel ticket, zodat u toegang heeft tot al het openbaar vervoer, te beginnen met uw trienreis vanaf de Amsterdam Airport Schiphol.

Het Amsterdam & Region Travel Ticket maakt het reizen door de stad eenvoudig en comfortabel. Maar met dit reisbewijs kunt u zich ook buiten de grenzen van de stad wagen om enkele van de mooiste stukjes Nederland en interessante attracties te bezoeken, zoals het naburige Haarlem, grootse kastelen en landgoederen, stranden en prachtig bewaard gebleven historische dorpen.

Hoe gebruikt u uw Amsterdam & Region Travel Ticket?

Met het Amsterdam & Region Travel Ticket kunt u onbeperkt reizen met bus, tram, trein en metro in de hele regio Amsterdam zolang uw ticket geldig is. Er zijn tickets voor één, twee of drie achtereenvolgende dagen verkrijgbaar. Als u uw ticket online koopt, ontvangt u per e-mail een voucher die u in een van de AKO-boekhandels van Schiphol Airport Plaza kunt inruilen tegen het door u gekochte ticket. Uw ticket wordt pas geactiveerd als u voor het eerst gebruikmaakt van een bus, tram, trein of metro. Het enige wat u hoeft te doen, is in- en uitchecken bij het in- of uitstappen van een bus, tram, trein of metro. Bij uw ticket ontvangt u ook een kaart met daarop de mooiste bezienswaardigheden en enkele aanbevolen routes en suggesties voor avontuurlijke rondleidingen.

U kunt het Amsterdam & Region Travel Ticket ook kopen bij de bezoekerscentra van ‘I amsterdam’ en de ticketbalies van alle deelnemende vervoersbedrijven.

Sightseeing in de regio Amsterdam

In de wijdere omgeving van Amsterdam is een groot aantal bezienswaardigheden te ontdekken. In het voorjaar komt de Bollenstreek tot leven met langgerekte bloembollenvelden in prachtige kleuren. Van maart tot mei kunt u met uw Amsterdam & Region Travel Ticket ook met een speciale bus het bloemenpark de Keukenhof bezoeken (Arriva-bus 858).

U kunt naar het verleden reizen door de vele kastelen en historische landgoederen in de regio te bezoeken, waaronder het vlakbij Amsterdam gelegen kasteel Muiderslot en het Nederlands Vestingmuseum in Naarden. Veel kastelen zijn open voor het publiek en bieden rondleidingen met gidsen aan. 

De prachtige stad Haarlem ligt op slechts een korte treinreis vanaf het Centraal Station van Amsterdam. Met zijn interessante musea, fraaie architectuur en uitstekende winkelmogelijkheden is Haarlem een stad waar u gemakkelijk een hele dag kunt doorbrengen. Door de trein of de bus te nemen kunt u zelfs helemaal doorreizen naar de kust, waar u kunt zwemmen, zonnebaden en ontspannen in de strandtenten, bars en restaurants van Bloemendaal aan Zee of Zandvoort aan Zee.

Met het Amsterdam & Region Travel Ticket kunt u ook een bezoek brengen aan traditionele dorpjes als Volendam en de Zaanse Schans of aan de beroemde kaasmarkt van Edam – en onderweg genieten van de vele windmolens.

Ervaar de mooiste bezienswaardigheden in de regio Amsterdam door nu online uw Amsterdam & Region Travel Ticket te bestellen.  

Tip van de redactie: Misschien dat het reizen in Amsterdam en omgeving u inspireert om nog meer van Nederland te ontdekken. Ook het Holland Travel Ticket biedt u een bijzonder mogelijkheid om een dagje naar Den Haag, Groningen of Maastricht te reizen, want met dit ticket heeft u een hele dag onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer in heel Nederland.

Warm aanbevolen

Categorie: Lezen

Amsterdam Travel Ticket

Reis onbeperkt met de tram, bus, metro of veerpont in Amsterdam met het Amsterdam Travel Ticket. Inclusief treinreizen vanaf Schiphol Airport naar elk station in Amsterdam.

Categorie: Lezen

Holland Travel Ticket

Ontdek het beste wat Nederland te bieden heeft met het openbaar vervoer. Met het Holland Travel Ticket reist u onbeperkt met de trein, tram bus en metro. Bezoek steden, attractieparken en nog veel meer met dit handige ticket.

Vond je dit interessant? Ontdek meer