Hoe reist u van Eindhoven naar Amsterdam? - Holland.com
Eindhoven

Hoe reist u van Eindhoven naar Amsterdam?

Voor wie een bezoek aan Nederland brengt, kan het een goed idee zijn om Eindhoven Airport als aankomstbestemming te kiezen. Eindhoven is de op vier na grootste stad van Nederland en staat bekend als centrum van design en hoogwaardige technologie. Wilt u verder reizen naar Amsterdam? Dan kunt u gewoon de trein of bus naar de hoofdstad nemen.

Met de trein

Op Eindhoven Airport staan shuttlebussen klaar om u direct naar het centrum van de stad en het treinstation van Eindhoven brengen:

• Lijn 401: vertrekt elke tien minuten.

• Lijn 145: vertrekt tweemaal per uur, van maandag t/m vrijdag, en éénmaal per uur in de weekeinden.

Het buskaartje kost €3 en kan aan het loket op het busstation worden gekocht.
U kunt ook met de trein naar station Amsterdam Centraal reizen, direct of met een overstap (in Utrecht). Vanuit Eindhoven vertrekt er elke tien minuten een trein naar Amsterdam en de reis duurt één uur en twintig minuten. Een treinkaartje enkele reis kost €19,20; een retourtje €38,40.

AirexpressBus

U kunt ook met de AirExpressBus naar Amsterdam reizen. Deze bus vertrekt direct van Eindhoven Airport naar Amsterdam, met een tussenstop in Utrecht maar u hoeft daar niet over te stappen. Al uw koffers kunt u onderbrengen in de bagageruimte van de bus. Het busstation in Amsterdam ligt direct tegenover het kantoor van Gray Line Amsterdam (aan de Prins Hendrikkade).

U kunt de buskaartjes kopen op de website van AirExpressBus (tot één dag voor uw vertrek) of bij andere verkooppunten (zoals sommige toeristenbureaus – VVV’s – in Nederland). Kijk op de website van AirExpressBus voor vertrek- en aankomsttijden, prijzen en meer.

Als uw vlucht is vertraagd, kunt u uw reservering aanpassen (afhankelijk van de beschikbare mogelijkheden) bij de loketten van AirExpressBus op de luchthavens of door te bellen met AirExpressBus: 040 2558090. 

Openbaar vervoer in Nederland

Lees hier de tips over reizen met het openbaar vervoer in Nederland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer