Foto: © Joyce Bongers
Openbaar vervoer

Holland Travel Ticket: reis onbeperkt met ov door heel Nederland

Komt u naar Nederland en wilt u meerdere bestemmingen bezoeken? Een Holland Travel Ticket is dan een goed idee. Met deze pas kunt u een hele dag onbeperkt reizen met de trein, tram, bus en metro door heel Nederland.

  • Reis onbeperkt tussen steden zoals Rotterdam, Den Haag, Groningen en Maastricht.
  • Bespaar veel geld. Wanneer u afzonderlijke tickets koopt, betaalt u al snel meer.
  • Gebruik niet alleen de trein, maar ook tram, bus en metro.

Een ticket voor al het openbaar vervoer

Wilt u met de trein naar een stad om daar vervolgens met bus of metro verschillende plekken te bezoeken? Verspil geen tijd aan het kopen van alle benodigde kaartjes. Met de Holland Travel Ticket koopt u één kaartje dat u de rest van de dag kan gebruiken. U heeft hier dus geen omkijken meer naar.

Hoe werkt het Holland Travel Ticket?

Het is heel simpel: op de dag dat u van het ticket gebruik wilt maken, kunt u deze kopen bij de NS Ticket&Service op een treinstation of in de NS-kaartautomaten. Begint u aan uw reis, dan kunt u uw kaartje inchecken bij de poortjes op het station. Let op: alleen als u bent ingecheckt, is uw kaartje (ticket) een geldig vervoersbewijs. Verlaat u de trein, dan gebruikt u uw ticket weer om door de poortjes het station te verlaten. Ook wanneer u een tram, bus of metro gebruikt, checkt u in met uw ticket. Let op: elke keer als u overstapt, dient u tussendoor uw ticket opnieuw in te checken. Check ook opnieuw uit en in wanneer u overstapt op een trein van een andere vervoerder.

U kunt twee verschillende tickets krijgen. Het off-peak ticket kost € 41,- en is niet geldig tijdens de ochtendspits van 6.30 uur tot 9.00 uur. Wilt u ook tussen deze tijden reizen? Koop dan een ticket voor de hele dag voor € 61,-.

Waar kunt u heen?

Nederland beschikt over een zeer uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. Vrijwel elke plek is te bereiken. Zo kunt u naar bijzondere steden zoals Middelburg, Maastricht, Den Haag en Utrecht. Maar ook kunt u de bus pakken en kleine pittoreske dorpjes, zoals Volendam, Nuenen en Giethoorn ontdekken. Of wat dacht u van een bezoek aan een pretpark?

Op verschillende plekken in Nederland kunt u natuurparken bezoeken. Ook deze zijn vaak goed bereikbaar met trein en bus.

Kortom, met de Holland Travel Ticket kunt u binnen Nederland heel veel kanten op.

Veelgestelde vragen

Openbaar vervoer in Nederland is makkelijk en comfortabel. Reis met de trein, bus, tram, metro of pont naar uw bestemming.

Vond je dit interessant? Ontdek meer