Ana Morenc Rodrigues

280 keer bekeken

13 van 13 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Naam: Ana Morenc Rodrigues
Stad: Amsterdam
Mijn tip: Wandelen door Amsterdam is een onvergetelijke ervaring – je zult versteld staan.

Waar je in Amsterdam ook heen gaat, het is er geweldig. De grachten en architectuur van de Jordaan zijn uniek. Iets vergelijkbaars vind je nergens ter wereld.

De Jordaan

Ik heb echt een passie voor Amsterdam. Ik probeer van elk stukje van deze magische stad te genieten. Ik fiets ontzettend graag, maar tijdens het wandelen zie ik meer van de details die de architectuur zo bijzonder maken. Mijn favoriete deel van de stad is de Jordaan, en niet alleen in de zomer. De combinatie van de architectuur, de grachten en de natuur is geweldig. Ik wandel graag langs de Bloemgracht: een rustige buurt, waar je mensen voor hun huizen ziet zitten, bootjes langs ziet gaan en de Westertoren op de achtergrond kunt bewonderen. Daarna loop ik vaak naar de Noordermarkt, waar je allerlei cafeetjes, bakkerijen en kruidenierswinkeltjes kunt vinden. De Brouwersgracht en de omgeving van het Haarlemmerplein, als je nog iets verder loopt, zijn ook erg mooi voor het maken van een wandeling.

Mijn tip: 

Hoewel Amsterdam bekend staat als de Fietsstad, kun je in de hoofdstad ook prachtige wandelingen maken. Wandelen door Amsterdam is een onvergetelijke ervaring – je zult versteld staan. We beginnen onze wandeltocht in de Jordaan, een stadswijk die extra speciaal is op een mooie lente- of zomeravond. Loop door een van de smalle straatjes achter de Westerkerk (wees niet bang om de weg kwijt te raken; waar je ook uitkomt, het is overal even geweldig). Geniet van de zon op een gezellig terrasje, onder het genot van een drankje en een heerlijk stuk Goudse kaas. Na een korte wandeling kun je even uitrusten op een bankje, of aan een van de grachten. Er zijn er zo veel, je vindt er altijd eentje in de buurt. Geniet van het stadslandschap, de boten en de geweldige architectuur van de huizen. Absoluut verbluffend.

Ana Rodrigues is Holland Ambassadeur en onze community moderator voor de Braziliaanse Facebookpagina. Volgens haar is reizen een van de beste dingen in het leven. Ze observeert graag en is altijd op zoek naar iets nieuws waarmee ze onze Braziliaanse fans van de beste content over Nederland kan voorzien.