Gritta Ewald

359 keer bekeken

Naam: Gritta Ewald
Stad: Rotterdam
Mijn tip: Een wandeling door de Witte de Withstraat voor het bewonderen van kunst en om te winkelen, gevolgd door een glas wijn bij Dertien.

Elke stad heeft zijn eigen kunstscene, en in Nederland hoef je er niet ver voor te reizen…

Rotterdam

Ik woon zelf in Rotterdam en waardeer de korte afstanden in Nederland enorm. Rotterdam zelf heeft een levendige kunst- en cultuurscene en geweldige restaurants en cafés, waar ik altijd weer iets nieuws ontdek en nieuwe mensen leer kennen. Maar het nabijgelegen Den Haag is ook lonkend met haar prachtige Gemeentemuseum, Fotomuseum, galerieën en andere kunstlocaties, zoals Nest en 1646. Tijd voor een wandeling door de straten, waarbij je je ogen de kost kunt geven.

Mijn tip: 

Voor kunstliefhebbers is Art Rotterdam, dat elk jaar begin februari plaatsvindt, een absolute must. De tentoonstelling wordt sinds twee jaar met succes in de Van Nelle Fabriek gehouden. Het gebouw zelf is ook buiten deze periode zeker het bezoeken waard: de Van Nelle Fabriek staat sinds 2014 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens de Art Rotterdam Week zijn in alle musea en kunstcentra, zoals Witte de With en Showroom MAMA, verschillende tentoonstellingen van absolute topklasse te bewonderen. Studiodeuren die gewoonlijk gesloten zijn, worden geopend. Wie niet zo van moderne kunst houdt, kan een bezoekje brengen aan musea zoals Museum Boijmans van Beuningen, met een collectie van klassieke kunstenaars, onder wie Brueghel en Monet. Daarna kun je even bijkomen in een van de gezellige cafés of, als je zin hebt in iets heel anders, naar de Markthal gaan en langs de kraampjes slenteren. Als je nog wat tijd over hebt, kun je een van de heerlijke restaurants proberen of een kijkje nemen in het verbluffende Hotel New York, dat een rijke traditie heeft. Het makkelijkste vervoersmiddel in de stad is natuurlijk de fiets, maar je kunt ook gebruikmaken van de karakteristieke oude pendelbussen die gratis tussen de locaties rijden. Het is verstandig om warme kleding mee te nemen: het is tenslotte februari!

Gritta is Holland-ambassadrice voor het Holland Art Channel. Ze waardeert de korte reisafstanden in Nederland, omdat ze daardoor veel verschillende tentoonstellingen voor kunstliefhebbers kan bewonderen die op dit moment door heel Nederland worden gehouden.