Stefano Stanich

201 keer bekeken

Naam: Stefano Stanich
Stad: Haarlem
Mijn tip: Bezoek de Haarlemse hofjes

“Blijf ontdekken!”

Als rechtgeaarde Italiaan in Holland houd ik van 't goede leven. En ik ga niet beweren dat de Hollandse keuken aan de Italiaanse kan tippen, maar een goede bitterbal, een wafel of een oliebol is een absolute must als mijn Italiaanse vrienden op bezoek komen.

Op de fiets

Ook zet ik mijn vrienden gelijk op een fiets. Er gaat niets boven die unieke, typisch Hollandse manier van transport! En dan laat ik ze een kijkje nemen in de ondergrondse 'fiets-parking', met plek voor 5.500 fietsen... Overigens moet ik zeggen dat ook het openbaar vervoer hier, zeker voor een Italiaan, fantastisch functioneert.

Hofjes in Haarlem

Verder raadt ik in Haarlem iedereen aan de vele unieke hofjes met de mooie tuinen te bezoeken. En natuurlijk om een kijkje te nemen in de Sint Bavo of 'grote kerk', met z'n unieke orgel met 5.000 pijpen. Ongekend mooi als daar een stuk van Mozart op gespeeld wordt.

Mijn tip:

Met mooi weer lekker luieren in het Kleverpark of het Kenaupark, vlakbij het centraal station in Haarlem. Bellissima!

Stefano werkt als Holland Ambassadeur voor de Italiaanse social media communities en hij vindt het ontzettend leuk om op deze manier zo dichtbij de doelgroep te staan. 


Ontdek meer in de omgeving
Stefano Stanich