Ulrike Grafberger

348 keer bekeken

Naam: Ulrike Grafberger
Plaats: Den Haag/Scheveningen
Mijn tip: Wandelen op het Zuiderstrand, Scheveningen
© Ulrike Grafberger

"Veel mensen weten niet hoe leuk Den Haag wel is. Maar het is een heerlijke stad vol traditie, historie en cultuur. En s ‘avonds ga je naar Scheveningen, bestelt een glas wijn in een beachclub en kijkt naar de zonsondergang. Echt genieten!"

Strand en Cultuur

Inmiddels woon ik al weer tien jaar in Den Haag; of beter gezegd in het stadsdeel Scheveningen. Met mijn fiets ben ik in 10 minuten op het strand en na 10 jaar ben ik daar nog steeds een paar keer per week om te wandelen en foto’s te maken. Ik geniet ontzettend van de verte, de zee, de mooie luchten. Daarnaast is er veel cultuur. Het Gemeentemuseum, Museum Beelden aan Zee en het Fotomuseum; allemaal om de hoek.

Voor het Danstheater of wat klassieke muziek ben je zo in het Centrum van Den Haag of met de trein in Amsterdam en Rotterdam. Nederland is klein - en vele mooie en interessante dorpen en steden liggen op een steenworp afstand. Van al de mooie grachtenpanden, herenhuizen, wipbruggen kan ik geen genoeg krijgen. Zo veel traditie! Maar ook is er veel moderne kunst en architectuur, design... bijvoorbeeld in Rotterdam; in mijn ogen één van de innovatiefste steden.

Mijn tips voor Scheveningen:

Ga wandelen op het Zuiderstrand en in de duinen en neem een kijkje in de Kurhauszaal. Ook leuk: winkelen in de Frederik Hendriklaan en een koffie drinken bij de boekenwinkel Paagman.

Ulrike werkt als Holland Ambassadeur en is onze Duitse community manager. Het is elke dag weer haar  uitdaging om de Duitse fans te inspireren met de leukste content over Nederland.

Ontdek meer in de omgeving
Ulrike Grafberger