Hoe werken de Landelijke Fietsroutes? - Holland.com
Praktische informatie

Hoe werken de Landelijke Fietsroutes?

De LF routes (Landelijke Fietsroutes) zijn speciaal geschikt voor meerdaagse fietstochten en fietsvakanties. Lees hier hoe het LF route netwerk werkt en bekijk de video met instructies.

  • Bewegwijzering door heel Nederland van het aller hoogste niveau.
  • 4.500 kilometer aan fietsroutes speciaal voor lange fietstochten en fietsvakanties.
  • Gemakkelijk te combineren met korte knooppunten routes.

Wie op de fiets Nederland wil ontdekken, kan eigenlijk niet zonder de Landelijke Fietsroutes. Deze Landelijke Fietsroutes, die bij elkaar ruim 4.500 kilometer fietsroute omvatten, zijn speciaal ontwikkeld voor langere fietstochten en fietsvakanties. U kunt deze afzonderlijke routes als geheel volgen, maar u kunt ze ook samenstellen naar eigen inzicht, of combineren met het ‘fietsknooppuntennetwerk'.

Hoe werken LF routes?

Met de Landelijke Fietsroutes ontdekt u de mooiste omgevingen en verrassende plekjes én het werkt heel eenvoudig.  U plant uw route op een online fietsrouteplanner of met behulp van een fietskaart. Langs deze route vindt u bordjes met daarop de naam en het nummer van de LF route. Ook ziet u een toevoeging voor de rijrichting: A= van west naar oost en van noord naar zuid, B= van oost naar west en van zuid naar noord.

Combineren met knooppuntroutes

Onder de Landelijke Fietsroutes-bordjes ziet u vaak een knooppuntroute bordje. Deze fietsknooppunten zijn bedoeld voor kortere tochten, maar kunt u ook prima gebruiken als 'uitstapje' in uw langere Landelijke Fietsroute. Bovendien vindt u langs de Landelijke Fietsroutes vaak de leukste plekken om te overnachten.

Bekijk deze video: Hoe werken de Landelijke Fietsroutes?

Bestemmingen & regio's in Nederland

Ontdek de mooiste bestemmingen in Nederland: steden, natuurgebieden, badplaatsen, regio’s en provincies, alle informatie vindt u hier.

Top 5 Nederlandse steden

Vond je dit interessant? Ontdek meer