Hoe werkt het fietsknooppunten systeem? - Holland.com
Praktische informatie

Hoe werkt het fietsknooppunten systeem?

Met het fietsknooppuntennetwerk kunt u perfect uw dagtochtjes door de regio uitstippelen en komt u op de mooiste plekjes in Nederland. We leggen u hier in het kort uit hoe het knooppunten systeem werkt.

  • Ruim 7600 fietsknooppunten door heel Nederland.
  • Gemakkelijk zelf de leukste dagtochten plannen en fietsen.
  • Fietsknooppunten sluiten perfect aan op de LF routes (Landelijke Fiestroutes).

Het fietsknooppuntensysteem werkt heel eenvoudig. U fietst een bepaalde route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het volgende genummerde knooppunt. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart.

Kies de afstand en route...

Met behulp van dit systeem kunt u zelf uw route samenstellen. Met behulp van een online fiets routeplanner of een kaart met knooppunt nummers bepaalt u zelf op welk knooppunt u wilt beginnen. U noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en u kunt op pad.

...en volg de knooppunten

U rijdt van knooppunt naar knooppunt en telkens vindt u hier een bord met het nummer. Ook ziet u bij dit bord altijd een kaart zodat u weet waar u bent en waar de andere knooppunten zijn. Dat werkt heel duidelijk en u kunt ook altijd uw route aanpassen. Let op, de routes tussen twee knooppunten worden altijd in twee richtingen aangegeven.

Haal uw regionale fietskaart bij de plaatselijke VVV of download een fietsknooppuntenapp in uw appstore.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Ontdek de mooiste bestemmingen in Nederland: steden, natuurgebieden, badplaatsen, regio’s en provincies, alle informatie vindt u hier.

Top 5 Nederlandse steden

Vond je dit interessant? Ontdek meer