Op vakantie met de hond

67 van 87 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Uw vakantie is natuurlijk pas echt compleet als u uw hond ook mee kan nemen. Nederland heeft een aantal prachtige gebieden waar ook uw huisdier kan genieten. Houdt uw hond van lekker ravotten in het bos, een frisse duik nemen in de zee of lekker rennen door de duinen? Neem uw huisdier mee naar een vakantiehuisje waar honden welkom zijn. Op veel plekken langs de kust vindt u speciale stranden waar u uw hond kan uitlaten. Laat u hiervoor informeren door de plaatselijke VVV.

  • Ga met het hele gezin op vakantie, inclusief de hond.
  • Boek een huisje aan de kust en laat uw hond heerlijk over het strand rennen.
  • Let op: honden mogen niet overal loslopen.

Vakantiehuisjes aan de kust

Het strand is voor bijna alle honden een heerlijke plek om te verblijven, of ze nou wel of niet van zwemmen houden. Extra voordeel van het strand: bij de vele strandpaviljoens staan altijd bakken waar de hond vers water kan drinken. U doet uw huisdier een groot plezier als u hier een huisje huurt. Boek bijvoorbeeld bij Sea Lodges Bloemendael. U verblijft hier in een prachtig vormgegeven huisje direct aan het strand. Heeft u er wel eens aan gedacht om naar Texel te gaan. Op dit eiland dat ook door de Lonely Planet wordt aanbevolen is het voor honden heerlijk vertoeven. Op vakantiepark De Krim mag u uw huisdier meenemen en in Park Zandvoort en Port Zélande mogen honden vrolijk rondzwemmen.

Bekijk voor meer hondvriendelijke huisjes het actuele aanbod.

Huisjes in bosrijke omgevingen

Achter stokken aanrennen, overal snuffelen, nog even snel in een plas springen en onderweg spelen met andere honden. Klinkt dit als een ideale dagbesteding voor uw hond? Kies dan voor een vakantiehuisje in bosrijke omgevingen. Huur bijvoorbeeld een huisje op Vakantiepark Sallandshoeve. Hier verblijft u tussen bos en heide waar het heerlijk wandelen is. 

Honden aan de lijn

Hoe goed uw hond ook luistert, u dient er rekening mee te houden dat loslopende honden niet overal zijn toegestaan. Zo is het bij badstranden en recreatiegebieden binnen het zomerseizoen voor honden niet toegestaan los te lopen. Ook in natuurgebieden waar vogels broeden zijn honden zonder riem in het broedseizoen niet toegestaan. In bijna alle gevallen staan de regels bij het betreffende gebied aangegeven en een alternatieve plek waar honden hun gang kunnen gaan is altijd te vinden.

Ontdek Center Parcs Holland

Op vakantie gaan is geweldig, maar wanneer u uw huisdier mee kunt nemen is dit natuurlijk nóg veel leuker. Verblijf in één van de parken van Center Parcs Holland en neem uw beste vriend mee!

Tip: Met uw hond op vakantie bij Sea Lodges Bloemendaal

Met uw hond naar de Nederlandse kust? Sea Lodges Bloemendaal heet u en uw trouwe viervoeter van harte welkom. Deze moderne huisjes zijn van alle gemakken voorzien (ook voor uw hond!) en liggen op een steenworp afstand van zee.

Natuur

Met de hond op vakantie naar de Nederlandse kust

Op deze stranden is uw hond het hele jaar door welkom, ook in het voorjaar en de zomer

Ontdek Nederland

De mooiste plekken en attracties van Nederland voor uw vakantie.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Top 5 Nederlandse steden