Tax Free shoppen in Nederland - Holland.com
Foto: © BBH via Unsplash
Praktische informatie

Tax Free shoppen in Nederland

Als u buiten de Europese Unie woont en in Nederland een aankoop doet, heeft u in veel gevallen recht op de teruggave van de btw. Voorwaarde is dat de aankoop voor persoonlijk gebruik is en u deze ongebruikt in uw handbagage binnen drie maanden na de maand van aankoop exporteert naar uw thuisland. Het minimum bedrag dat op de factuur moet staan is in Nederland € 50.

  • Vraag uw btw terug.
  • Shop till you drop.
  • Bespaar op uw aankopen.

Hoe werkt het?

Vraag bij uw aankoop naar een Tax Free formulier. Vul dit formulier compleet in. Een niet compleet ingevuld formulier betekent dat u géén refund krijgt. Verzamel al uw bewijzen van aankoop en ingevulde formulieren.

Als u Nederland verlaat, zorg dan dat u bij de Douane een stempel haalt, als bewijs dat u uw aankoop heeft geëxporteerd. Zonder stempel is een refund niet mogelijk.

Let op! Een refundformulier moet binnen 3 maanden na afloop van de maand van aankoop door de Douane gestempeld zijn. Een aankoop die u bijvoorbeeld op 26 mei heeft gedaan moet u uiterlijk op 31 augustus in uw persoonlijke bagage exporteren.

Een formulier van een aankoop in Nederland dat eenmaal door de Douane is gevalideerd, is voor onbepaalde tijd geldig.

Regel uw belastingteruggave eenvoudig bij uw vertrek op het vliegveld. Dit kan bij een van de tax-refund organisaties. Er is ook een tax free lounge in het exclusieve warenhuis de Bijenkorf op de Dam in Amsterdam. Hier kunnen bezoekers van buiten de EU de btw kunnen terugvragen over hun aankopen in de Bijenkorf.

Outletshoppen en tax free

Nederland kent een aantal outletcentra waar men tot wel 70% korting krijgt op designerkleding en luxe producten. Woont u buiten de EU? Dan wordt outletshoppen helemaal een feestje omdat u bovenop de kortingen die u krijgt, óók nog eens de btw terug kunt vragen. U vindt de outletcenters op diverse plaatsen in het land; Bataviastad in Lelystad, Designer Outlet in Roermond en Rosada Outlet in Roosendaal.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Ontdek de mooiste bestemmingen in Nederland: steden, natuurgebieden, badplaatsen, regio’s en provincies, alle informatie vindt u hier.

Top 5 Nederlandse steden

Vond je dit interessant? Ontdek meer