Vakanties voor singles

34 van 51 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Alleen op reis en toch genieten? Geen probleem in Nederland! Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten en in gesprek te raken, of om het land in uw eentje te verkennen.

 • Nederland is de perfecte bestemming voor vakanties voor singles.
 • Cafés, concerten, feesten - Nederland kent een bruisend nachtleven.
 • Tips van onze bloggers: Wat kan een alleenreizende doen in Nederland?

Sommige mensen reizen bewust alleen, zodat ze een stad op hun eigen tempo kunnen verkennen of kunnen ontspannen in de natuur. Anderen willen juist nieuwe mensen leren kennen of misschien wel de ware liefde vinden. Wat uw redenen ook zijn om alleen te reizen, wij hebben een aantal tips voor u.

Tips voor een vakantie als single in Nederland

 • Reist u alleen om te genieten van rust en ontspanning? Waarom niet een paar dagen ontspannen in een spa? Nederland kent prachtige spa’s aan de kust, op het platteland en in veel steden en dorpen, die zowel traditionele als innovatieve spabehandelingen aanbieden. Ideaal voor singles die op zoek zijn naar rust.
 • Als u alleen reist, heeft u ruim de tijd om te genieten van de werken van de grote meesters. Lees meer over de beste musea in Nederland en treed in de voetsporen van Rembrandt en Van Gogh.
 • Of bent u liever sportief? Als alleenreizende kunt u actief recreëren op een golfbaan, Nederland doorkruisen op de fiets of, als u in Amsterdam bent, gaan hardlopen in het Vondelpark.

 En wat doet de alleenreizende ’s avonds?

Er is veel te beleven als u alleen op reis bent in Nederland. Hier volgt een kleine selectie avondactiviteiten voor alleenreizenden in Nederland:

 • Ga dansen in een club: of u nu in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag bent, u vindt hier de beste clubs in Nederland.
 • Ontmoet nieuwe mensen op kroegentocht in Amsterdam: u raakt snel aan de praat in de populaire cafés in Amsterdam.
 • Ga naar een concert in Ziggo Dome: tussen het publiek van 17.000 mensen die de concerten in de Ziggo Dome aantrekken, voelt niemand zich alleen.

Bezoek een van de vele evenementen in Nederland. Deze worden het hele jaar door gehouden, van januari tot december. Er is ook een groot aantal leuke evenementen voor alleenreizenden en singles.

Tips van de redactie:

We vroegen onze Holland.com-bloggers om tips voor single reizigers.

 • “Wees cool en ga in de hotelbar zitten” - zo brengt onze blogger Marloes Tervoort haar tijd graag door. Ze heeft een lijst samengesteld van de leukste hotelbars in Nederland waar singles zich ook prettig zullen voelen.
 • De voormalige Nederlandse hockeyster Denise Mosbach doet het graag rustiger aan en raadt alleenreizenden een spabezoek aan. Zij vertelt over haar drie favoriete spa’s in haar artikel “Machen Sie es wie die Römer!” [“Doe als de Romeinen!”].
 • Marloes Tervoort uit Amsterdam tipt ook de Westergasfabriek. Goede restaurants, grote evenementen en liveshows: de voormalige gasfabriek is een geweldige locatie voor single reizigers in Amsterdam.

Hotels voor singles

De meeste singles kiezen voor een hotel in het centrum van steden als Amsterdam, zodat ze gemakkelijk kunnen gaan stappen. Voor singles is het ook vaak belangrijk dat ze een goedkope vakantie boeken en goedkoop kunnen reizen binnen een land. De trendy hostels in Nederland, waar je gegarandeerd aardige mensen van over de hele wereld tegenkomt, zijn ook erg populair.

Last-minute-Urlaub

Nach Holland fahren und sparen

Ontdek Nederland

De mooiste plekken en attracties van Nederland voor uw vakantie.

Bestemmingen & regio's in Nederland

Alles over de steden, regio’s en provincies.

Top 5 Nederlandse steden