Foto: © NS

De beste routes met het openbaar vervoer

Nederland is het land bij uitstek om per openbaar vervoer te ontdekken. U bent nooit lang onderweg en vrijwel alle hoogtepunten zijn goed te bereiken. Onderweg heeft u uitzicht op het unieke Hollandse landschap: reis bijvoorbeeld dwars door de bollenvelden of Oostvaardersplassen. Wanneer u aankomt in een stad, staat u bijna altijd direct in het centrum en u hoeft zich nooit zorgen te maken over een parkeerplaats. Wist u ook dat veel stations zijn voorzien van een ruim aanbod aan winkels en plekken om snel wat te eten of te drinken te halen? Laat u door het openbaar vervoer meenemen naar de mooiste plekken in Nederland en bekijk hier de beste routes die u op één dag kunt voltooien.

Routes vanuit Amsterdam

Met het Holland Travel Ticket heeft u slechts één ticket nodig voor al het openbaar vervoer in Nederland. Volg bijvoorbeeld deze route: Via de Oostvaardersplassen naar het Venetië van het noorden: Giethoorn en via Kampen terug naar Amsterdam.

Met één ticket langs de hoogtepunten tussen Amsterdam en Domburg? Bekijk hier de route en lees de beste tips voor onderweg.

Verken de wereld van Vincent van Gogh met het Holland Travel Ticket. Ontdek het leven en werk van de beroemde Nederlandse impressionist.

Met het Holland Travel Ticket heeft u slechts één ticket nodig voor al het openbaar vervoer in Nederland. Volg bijvoorbeeld deze route: reis via Alkmaar en Enkhuizen naar de Zaanse Schans en Volendam.

Ontdek de vele kanten van Nederland met het Holland Travel Ticket. Reis van de zuidpunt van het land naar een strand aan de Noordzee.

Ontdek vele hoogtepunten van De Stijl en Dutch Design met Holland Travel Ticket. Laat u inspireren door onze Mondriaan en Dutch Design-route.

Ontdek alle kanten van de wintertijd in Amsterdam met het Amsterdam Travel Ticket. Ontdek prachtige uitzichten en gezellige cafés dankzij onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer. Lees meer

Reis onbeperkt met de tram, bus, metro of veerpont in Amsterdam met het Amsterdam Travel Ticket. Inclusief treinreizen vanaf Schiphol Airport naar elk station in Amsterdam.

Ontdek Amsterdam en omgeving met het Amsterdam & Region Travel Ticket. Reis onbeperkt met bus, tram, trein en metro naar prachtige plekken als de Keukenhof, Haarlem en het strand van Bloemendaal of Zandvoort.

Ontdek het beste wat Nederland te bieden heeft met het openbaar vervoer. Met het Holland Travel Ticket reist u onbeperkt met de trein, tram bus en metro. Bezoek steden, attractieparken en nog veel meer met dit handige ticket.

Reis met de trein door Nederland.