Hollands broodbeleg

963 keer bekeken

49 van 75 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Nederlanders kunnen geen dag zonder hunbrood en broodbeleg. Roggebrood, beschuit, ontbijtkoek, krentenbollen...Nederlanders eten brood voor ontbijt en lunch. Logisch dus dat we ook een grotevariatie broodbeleg kennen. Uiteraard is er worst en kaas, maarook veel bijzondere zoetigheden. Zoete smeersels als appelstroop,chocoladepasta's of speculaas, maar ook talloze strooisels als hagelslag en'muisjes' in alle soorten en maten. Je hoeft er overigens geen Nederlander voorte zijn om ze superlekker te vinden!

Hagelslag

Eén van de populairste soorten broodbelegis hagelslag: zoete chocoladekorrels in melk, wit en puur die op het eerstegezicht meer op taartversiering lijken. In Nederland werd het voor het eerstgemaakt in 1936, nadat een vijfjarig jongetje herhaaldelijk de directeur vanVenz vroeg om chocola als broodbeleg te gaan produceren. Inmiddels is het zoetebroodbeleg van Venz niet weg te denken uit de Nederlandse schappen.

Verslavend lekker

Bent u in Nederland, vergeet dan vooralniet een aantal soorten van dit zoete broodbeleg te proeven. Het is verkrijgbaarin alle supermarkten en hoogst waarschijnlijk ook in uw hotel aan deontbijttafel. Maar wees gewaarschuwd: het is zó verslavend lekker dat veleNederlanders in het buitenland er alles aan doen om het in te laten vliegen.

Bekijk deze video: Traditionele Nederlandse Keuken

Heb jij al eens een haring, appeltaart of zuurkool geprobeerd.