Auto huren in Nederland - Holland.com
Vervoer in Nederland

Auto huren in Nederland

Gaat u op vakantie naar Nederland en wilt u verschillende locaties bezoeken, huur dan een auto! Dat is namelijk een ideale manier om comfortabel en geheel in uw eigen tempo Nederland te ontdekken.

  • In Nederland kunt u onder meer bij Avis, Hertz en Sixt een auto huren
  • Op Schiphol Plaza kunt u direct bij een verhuurder uw huurauto regelen of ophalen
  • Lees de 10 tips bij autoverhuur in Nederland

Huur een auto in Nederland

Wilt u een auto huren in Nederland dan kunt terecht bij vele bedrijven. Een aantal grote bekende zijn Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt. Deze bedrijven hebben vestigingen op verschillende plekken in het land maar uiteraard ook op Amsterdam Airport Schiphol, bij Schiphol Plaza (nabij Aankomsthal 3). U kunt na aankomst dan gelijk in uw eigen auto stappen.

10 tips bij autoverhuur in Nederland:

1 Komt u per vliegtuig naar Nederland, zorg dan dat u uw huurauto af kunt halen en in kunt leveren op de luchthaven. Wanneer u uw huurauto vooraf online regelt is het veelal voordeliger en bespaart u tijd en moeite bij aankomst.
2 Bedenk voordat u een auto huurt of u een navigatiesysteem of kinderzitje(s) nodig hebt.
3 Voor het huren van een auto moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
4 Lees het huurcontract goed door zodat u weet wat de hoogte van het eigen risico is en voor welke zaken u bent verzekerd. Ook de hoogte van de borgsom en het aantal ‘vrije kilometers’ zijn zaken die handig zijn vooraf te weten.
5 Inspecteer de huurauto altijd van te voren op schade en controleer of alles werkt. Controleer de verlichting, claxon, airco, raambediening, veiligheidsgordels en of er een reservewiel aanwezig is.
6 Zorg dat u van de verhuurder noodnummers meekrijgt bij bijvoorbeeld technische gebreken aan de auto tijdens verhuur, pech of ongeval.
7 Voor het afsluiten van een huurcontract is meestal een creditcard verplicht. De creditcard staat hierbij garant voor bijvoorbeeld borg.
8 Zorg dat u de auto heeft gecontroleerd op schade; krassen en deuken. Zijn er kleine schades aan de auto zichtbaar wanneer u deze ophaalt, leg deze dan vast in het huurcontract. Een foto maken is altijd handig, dan krijgt u geen discussie achteraf en kunnen de kosten van bestaande schade niet op u worden verhaald.
9 Bij het inleveren van de huurauto dient u de huurauto altijd weer te controleren op eventuele schade. Indien u schade heeft gereden, dan kan de verhuurder de kosten op u verhalen. Tip! Maak zelf een foto van de schade voor uw eigen administratie.Ten slotte (10), zorg dat u goed op de hoogte bent van de verkeersregels in Nederland.

Veelgestelde vragen

Vond je dit interessant? Ontdek meer