Zuiderzeemuseum Enkhuizen lady admires blue white wall
© Ernst Wagensveld via NBTC

Beroemde Nederlandse iconen

Nederland is zo klein als een postzegel, maar het barst van de wereldberoemde iconen. Ontdek meer over de typisch Nederlandse dingen en beroemde highlights van Nederland!

Beroemde iconen

Categorie: Ontdekken

Tulpen

Lees hier alles over Hollandse tulpen. Wanneer bloeien ze en waar kunt u de mooiste tulpen zien? Lees ook alles over de Keukenhof.

Categorie: Ontdekken

Molens

Lees hier alles over Hollandse windmolens. Welke molens kunt u bezoeken en bezichtigen? Bekijk ook de mooiste molens van Holland.

Categorie: Ontdekken

Kaas

Kom alles te weten over Hollandse kaas. Bezoek de kaasmarkten en lees meer over de soorten kaas en de geschiedenis.

Categorie: Lezen

Klompen

Klompen zijn typisch Nederlands. Neem ze als souvenir mee naar huis of bezoek een ambachtelijke klompenmaker.

Categorie: Ontdekken

Delfts Blauw

Kom alles te weten over het beroemde Delfts blauwe aardewerk. Waar wordt het gemaakt, wat is de geschiedenis en waar is het te koop?

Canal in Amsterdam
Categorie: Ontdekken

Grachten

De grachten van Holland zijn prachtig. Als u Holland bezoekt, moet u zeker de Amsterdamse grachten bekijken. Meer informatie over de grachten van Holland.

Categorie: Ontdekken

Hollandse Meesters

Van Rembrandt van Rijn tot Rem Koolhaas. Maak kennis met de Hollandse Meesters, de oude én moderne.

Wij geven u 7 redenen waarom fietsen de ideale manier is om Nederland te ontdekken.

Categorie: Ontdekken

Elfstedentocht

Het grootste schaatsevenement ter wereld. De eerste Elfstedentocht vond plaats in 1909 en heeft sindsdien 15 keer plaatsgevonden.

Bitterballen, stroopwafels en ander typisch Nederlands eten. Bekijk onze top 5 en eat it like a local.

Lees meer

Ontdek de geschiedenis van deze traditionele en typisch Nederlandse dranken.

Lees meer
Hoe ziet Nederland eruit? Beroemde beelden gaan de hele wereld over van Hollandse grachten en kanalen en natuurlijk de bloemenvelden. Met vooral die ene iconische bloem: de tulp. Bekende traditionele dingen uit Nederland zijn ook de molens in de polders, Delfts Blauw aardewerk en houten klompen. Rembrandt, Vincent van Gogh, Mondriaan… het zijn wereldberoemde schilders uit Nederland. Internationaal staan de Hollandse Meesters in hoog aanzien. Maar Nederland is ook bekend om beroemde waterwerken als de Afsluitdijk of de Deltawerken en het maken van ‘nieuw land’ uit zee. Om ergens te komen, nemen Nederlanders graag de fiets. Fietsen wordt in Nederland met de paplepel ingegoten! In de stad, door de natuur, naar het werk, met fietstassen, aanhangers of elektrisch. En ken je het typisch Nederlands eten? Kaas, haring, drop en bitterballen… Nederlanders zijn er gek op.

Hou je van reizen en wil je buiten de gebaande paden komen? Ontdek onze selectie van verborgen parels in Nederland die je zeker zullen verrassen.

Gaat u op vakantie naar Nederland? Dit zijn de vakantietips voor de lente, herfst, zomer, winter in Nederland.