Beautiful hotel-cubes with panoramic views. Hotel-room-with-a-view in Weidumerhout, Friesland
© Merel Tuk
Categorie:Bijzonder overnachten

Overnachten in de natuur

Heb je wel eens geslapen op een onbewoond eiland, in een nomadentent of in een ‘voedselbos’? Overnachten midden in de natuur is ook een beetje avontuur. Staar naar de sterren en ontwaak met de fluitende vogeltjes… Bekijk deze 5 unieke accommodaties in heel Nederland, aan de rand van of middenin de wilde natuur.

  • Overnacht midden in een weiland of op je eigen onbewoonde eiland.
  • Geniet van de rust en ruimte.
  • Of je nu op zoek bent naar een huisje, hotel of liever wil kamperen, dit zijn onze favorieten.

Room with a view: in het Friese weiland

Tien losse 'hotel-cubes' staan te pronken in het weidse groene weiland. Elk biedt onderdak aan slechts één luxe hotelkamer met veel privacy en vrij uitzicht. De bijzondere hotelroom-with-a-view is luxe en stijlvol ingericht. Ervaar het buitengevoel in alle jaargetijden door de enorme glaswand. In het hoofdgebouw, een traditionele Friese boerderij, kun je van ochtend tot avond terecht in het Bib Gourmand WeidumerHout restaurant.

Als een nomade op een onbewoond eiland

Midden in het Veluwemeer ligt een klein eilandje. Op dit onbewoonde eiland overnacht je in gezellig ingerichte, authentieke tipi’s en safaritenten of in de nomadentent uit Mongolië. Kampeer midden in prachtige natuur, zonder gesjouw met kampeerspullen. De overtocht is geregeld met een bootje. Op het eiland is ook een kleine biologische kruidentuin waaruit je vrij map plukken.

Hoens Huusie: in natuurgebied Weerribben Wieden bij Giethoorn

Slapen in de bedstee, eropuit met de Canadese kano en aan het eind van de dag een ontspannen bad in de Dutch hottub onder de sterrenhemel. Dit rietgedekte molenaarshuisje ligt midden in de natuur in de Weerribben. Je bereikt het huisje via een charmant houten loopbruggetje. Het authentieke huisje is van alle gemakken voorzien.

Huisje aan de rand van het bos in Brabant

Op de grens van bos en weiland staat dit vakantiehuisje, een voormalige steenoven in Brabant. Het natuurhuisje staat in een eigen stukje bos, je geniet hier van rust, ruimte en privacy. Vanuit het huisje heb je uitzicht over de tuin, moestuin, vijver, het bos en het weiland met koeien. Pluk lekker uit de moestuin wat verse ingrediënten voor in de keuken. Voor koude dagen is er binnen centrale verwarming en een houtkachel.

Avontuurlijk overnachten bij een local op de mooiste plekken

Dit is een natuurervaring pur sang. Back to basic en low budget bij locals op het terrein, waar je mag kamperen of een bescheiden accommodatie kunt huren. Huur de retro caravan in het voedselbos van Harro, verblijf aan het meertje van Mirjam in het bos of zet je tent op in de ruime ‘achtertuin' van Mieke. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een avontuurlijke overnachting te vinden. Tip: snuffel eens lekker rond in het zeer uiteenlopende aanbod en vind je volgende natuurervaring in Nederland.

Vond je dit interessant? Ontdek meer