© Jurjen Drenth via VisitVeluwe
Categorie:Veluwe

3x genieten van de Veluwe

Uitgestrekte heidevelden met schitterende kleuren en stromende beekjes en u ziet er herten, zwijnen en misschien wel een vos! De Veluwe zijn werkelijk schitterend in de herfst.

  • Ontdek bijzondere plekken in de Veluwe met een ervaren boswachter.
  • Kom helemaal tot rust in één van de vele sauna's van de Veluwse Bron.
  • Stap op de fiets en proef de heerlijke lokale streekproducten uit het seizoen.

3x genieten van de Veluwe in de herfst

1. Wandel door de Veluwe

De Veluwe is een heerlijk natuurgebied om in te wandelen waar ontzettend veel te ontdekken valt. Ga erop uit met een ervaren boswachter, hij kan u vele bijzondere plekken laten zien waar u de mooiste paddestoelen kunt zien en misschien ook wel een hert!

Ook is in de herfst de Speulderbos route van 16 kilometer ontzettend leuk. U wandelt door één van de mooiste en oudste bossen van Nederland wat ook wel bekend staat als het bos van de dansende bomen. Kijk vooral ook echt naar boven want dan ziet u reuzeninsecten!

2. Ontspan in de natuur van de Veluwe

Wilt u een paar dagen verblijven in de Veluwe en ook even heerlijk ontspannen, dan is een bezoek aan de Veluwse Bron een aanrader. De Veluwse Bron, tussen Apeldoorn en Zwolle, is een oase van rust met ruim 21 hectare aan sauna's, hamam's, zwembaden, kruidenbaden. Heerlijke ontspanning middenin prachtige natuur.

3. Fiets door de Veluwe en proef de streek

Fietsen door bossen en heide langs prachtige dorpjes, dát is de fietsroute rondom Radio Kootwijk. Wilt u onderweg ook nog genieten van Kunst? Kies dan voor een van de twee Van Gogh fietsroutes over de Veluwe waarbij u ook het Kröller-Müller een bezoek kunt brengen.

Overnachten in de natuur

Vorstelijk genieten in de mooiste kastelen midden in prachtige bosrijke omgevingen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer