Nationale Park De Hoge Veluwe
© Jurjen Drenth via RBT KAN VisitVeluwe
Categorie:Veluwe

Gratis fietsen in De Hoge Veluwe

Fietsen op de Veluwe is een ideale manier om de omgeving te verkennen. In Nationaal Park de Hoge Veluwe kunt u gratis gebruik maken van de beroemde Witte Fietsen. Er zijn fietsen voor volwassenen en fietsen voor kinderen. Ook zijn er aangepaste rolstoelfietsen beschikbaar. De bezoeker kan over ruim 40 kilometer fietspad fietsen, dwars door de Veluwse bossen, heidevelden, stuifzandlandschappen en parkbossen. Per fiets komt u overal.
Adres:
Houtkampweg 9c
6731AV Otterlo
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Witte Fietsen

De Witte Fiets is onlosmakelijk verbonden met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Als bezoeker kunt u gratis van deze fietsen gebruik maken. In totaal heeft het Park 1800 Witte Fietsen. Er zijn ook Witte Kinderfietsen (zonder zijwieltjes) en fietsen met kinderzitjes voor of achter. Zo kunnen zelfs de kinderen op de gratis Witte Fiets!

Natuurlijk kunt u ook op uw eigen fiets Het Nationale Park De Hoge Veluwe verkennen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. U betaalt alleen de entreekaart voor het Park.

Plattegrond

De vaste fietspaden staan aangegeven op de wandel-, fiets- en autokaart die voor € 2,50 verkrijgbaar is bij de drie ingangen van het Park en bij het Bezoekerscentrum.

Bezienswaardigheden De Hoge Veluwe

Naast de prachtige natuur is er meer te bezoeken en beleven op de Veluwe. Pak bij een van de ingangen een gratis Witte Fiets en fiets richting het bezoekerscentrum waar u ook Meseonder, het eerste ondergrondse museum, vindt. Bekijk de unieke Van Gogh collectie in het Kröller-Müller museum. Of breng een bezoek aan een architectonisch hoogstandje van Berlage; Jachthuis Sint Hubertus.

De bezoeker kan over ruim 37,5 kilometer fietspad fietsen, dwars door de Veluwse bossen, heidevelden, stuifzandlandschappen en parkbossen. Per fiets komt u overal.

Vond je dit interessant? Ontdek meer