© Merk Fryslân
Categorie:De Waddeneilanden

Ameland, het eiland voor de hele familie

De natuurlijke pracht en rust van Ameland, ook wel bekend als de Waddendiamant, heeft dit eiland in 2009 de Quality Coast Award bezorgd. De natuurgebieden De Hôn en Het Oerd huisvesten fantastische flora en fauna, en het eiland heeft een rijke geschiedenis van walvisvaart en koopvaardij. 

 • Bezoek Ameland en geniet van tientallen kilometers schitterend strand en gezellige dorpjes.
 • Beklim de 56 meter hoge vuurtoren op het eiland.
 • Geniet van de vele typische lekkernijen van het eiland.

Hoogtepunten van Ameland 

Ameland biedt het hele jaar door vele activiteiten:

 • Beach express: tractorritjes over het strand,
 • Zeehonden kijken: boottochten naar de zeehondenkolonie op een nabijgelegen zandbank,
 • Paardenreddingsboot: woon hun maandelijke demonstraties bij,
  • De Oerdblinkert: beklim deze 24 meter hoge duin,
  • Commandeurshuizen: de oudste gebouwen op het eiland,
  • Sportvissen: Ameland is een geweldige plek om naar makreel te vissen.

Bezoek Ameland 

Ontdek Ameland met zijn 56 meter hoge vuurtoren en pittoreske dorpen en boerderijen. Probeer een paar van de culinaire specialiteiten van het eiland, zoals roggebrood, boerderijkaas, mosterd en meerval. Een glaasje authentieke Amelander likeur heet een Nobeltje.

Meer in de omgeving

Ameland is niet het enige Waddeneiland dat de moeite waard is; ook Texel, Terschelling, Schiermonnikoog en Vlieland zijn indrukwekkend mooie eilanden. Ook hier vindt u prachtige stranden en een unieke flora en fauna. 

Bereikbaarheid en parkeren Ameland

Ameland is goed bereikbaar vanaf Amsterdam en Amsterdam Airport Schiphol. In zo’n anderhalf uur rijdt u naar Holwerd waar u de auto veilig kunt parkeren. De veerboot naar Ameland vertrekt van de veerdam van Holwerd. Als passagier (voetganger) kunt u tegen betaling gebruikmaken van iedere afvaart. Neemt u de auto mee naar Ameland? Dan dient u tijdig een reservering voor een afvaart te maken. Let wel, het leukste vervoer op het eiland is fietsen en die kunt u ter plekke huren.

Categorie: Bestemming

De Waddeneilanden

Het Waddengebied is een van de mooiste natuurgezichten van Nederland. De Waddenzee staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ontdek meer over de Wadden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer