Texel beach with lighthouse
© TasfotoNL via Shutterstock
Categorie:De Waddeneilanden

Lente op het eiland Texel

Lammetjes in de wei, de bollenvelden in bloei en natuurlijk de prachtige, uitgestrekte stranden. Lente op Texel is genieten van Nederland op z'n mooist.

  • Geniet in de lente van extra zonuren op Texel.
  • Ontdek de Texelse bollenvelden.
  • Proef de typisch Texelse lekkernijen.
Als de lente aanbreekt in Nederland, dan is Texel een ideale bestemming. Hier schijnt de zon in het voorjaar namelijk flink meer dan in de rest van Nederland. Je kan er heerlijk wandelen langs het strand en de terrassen zijn weer open voor een lekkere lunch of een 'Texels juttertje'. Met de veerboot vanuit Den Helder ben je in 20 minuten op Texel.

Texelse lammetjes

Texel staat bekend om z'n vele lammetjes en die staan in het voorjaar natuurlijk volop in de wei voor het ultieme lentegevoel. Er is zelfs een speciale 'Lammetjesfietsroute' en op 'Schapenboerderij Rozenhout' kan je er zeker een knuffelen. En, voor de vleeseters, in restaurant 'Bij Jef' eet je een Texels lam zoals je het nog nooit geproefd heeft.

Lokale lekkernijen

Wie van lekker eten houdt is op Texel op de juiste plek. Naast het Texels lam kan je er bijvoorbeeld heerlijke verse groenten en fruit plukken bij 'de Zelfpluktuin'. Op de kalender zie je dan wat rijp is en vervolgens pluk je waar je trek in hebt. Of ga langs bij 'Kaasboerderij Wezenspyk' en proef de kaas van koeien en schapen die op Texel grazen. Leuk om te zien en heerlijk om te proeven!

Bloembollen fietsroute

Hoewel Texel niet bekend staat als de 'bollenstreek' in Nederland, hebben ze absoluut schitterende bollenvelden. Van begin april tot eind mei zijn er dan ook speciale fietsroutes langs prachtige velden vol narcissen, hyacinten en krokussen. Langs de route is er zelfs een speciale bolbloemen pluk tuin waar je je eigen boeket kunt samenstellen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer