© Campspace
Categorie:De Waddeneilanden

Unieke accommodaties bij de Waddenzee

De kust in het noorden van Nederland is een bijzondere plek, met zijn beroemde zandbanken, slikken en natuurgebieden. In 2009 werd de Waddenzee in zijn geheel zelfs uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie op de camping, een verblijf in een boetiekhotel met een spa of een nacht in een vuurtoren, u geniet nog meer van uw bezoek aan deze regio in een unieke accommodatie met evenveel karakter als de kust en eilanden zelf.

  • Geniet van de ongelooflijke schoonheid van de Waddeneilanden en verblijf in een bijzondere accommodatie.
  • Ga terug naar de natuur tijdens een kampeervakantie.
  • Overnacht in een historische vuurtoren.

Eco-Camping Lauwersoog

Eco-Camping Lauwersoog is de ideale plek voor wie op zoek is naar een ontspannen kampeervakantie in een idyllisch landschap. Zet uw tent op tussen bloeiende fruitbomen en groentetuinen, en laat u wekken door het gefluit van de vogels in de weilanden in de buurt. Uw vriendelijke gastheer stelt u ook een gezamenlijke huiskamer, meditatieruimte, keuken en badkamer ter beschikking, dus u heeft alle gemakken bij de hand. Gasten kunnen lekker tot rust komen in een hangmat, met een kano op pad gaan op het water en kennismaken met de huiskatten en kippen.

Texel Yurts

Dit is uw kans om op een moderne manier in een traditionele yurt te verblijven. De knusse onderkomens staan op een rustig deel van Texel, het grootste van de vijf Waddeneilanden. Texel Yurts zijn goed geïsoleerd, waardoor ze goede bescherming bieden tegen de zeewind. Binnenin vindt u stoer, eenvoudig meubilair, een houtkachel en goede bedden. De ‘hideaway’s’ zijn populair bij bruidsparen en stellen die een romantisch weekendje weg willen. In de yurts voor groepen of gezinnen kunnen maximaal zes personen verblijven.

Hotel Texel

Hotel Texel is een door een familie gerund boetiekhotel dat een luxueus onderkomen biedt voor een vakantie aan de Waddenzee. Het restaurant van dit smaakvol en modern ingerichte hotel serveert culinaire lekkernijen waarin producten rechtstreeks van de boerderij een hoofdrol spelen. Bovendien is de ligging van het hotel ideaal om te kunnen genieten van het mooiste dat Texel te bieden heeft. Het meest bijzondere van dit hotel is misschien het befaamde ‘wolbad’ dat u kunt boeken in de spa van het hotel: een pakking van schapenwol waarbij u de heilzame kracht van lanoline ervaart.

Sea Lodges Ameland

Hollum is het grootste dorp op het eiland Ameland, een oase van natuurlijke rust, ideaal voor vakanties met het hele gezin. Het vakantiepark Sea Lodges Ameland ligt op nog geen kilometer van het strand. De lodges zijn er in verschillende maten en inrichtingen. Elke lodge heeft volop natuurlijke lichtinval, een moderne badkamer en keuken en een ruim terras waarvandaan u direct het zand op loopt.

Vuurtoren van Harlingen

Overnacht in de monumentale vuurtoren van Harlingen, de havenstad van Friesland. De Vuurtoren van Harlingen werd in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd en werd gerestaureerd tot boetiekhotel met een fantastisch uitzicht over de haven. De wenteltrap brengt u naar drie verdiepingen: een met een badkamer met een ronde douche, een met een slaapkamer met een speciaal gemaakt bed en uiteindelijk leidt een ladder naar de bovenste verdieping met het beste uitzicht.

Vond je dit interessant? Ontdek meer