Visit beach Kijkduin The Hague
© Veerle Sloof
Categorie:Nederlandse kust

10 redenen om de Nederlandse kust te bezoeken

De Nederlandse kust is uniek! Langs de hele kust, maar liefst 250 kilometer lang, vindt u prachtige stranden, indrukwekkende duinen en volop mooie kustplaatsjes. Of je nu houdt van een rustig familie-strand, van spectaculaire strand- en watersporten, of van hippe strandtenten met de beste dj's en de coolste cocktails, je vindt ze in Nederland.

 • Geniet van 250 kilometer strand langs de kust.
 • Alle stranden zijn vrij toegankelijk.
 • Natuurliefhebbers kunnen urenlang wandelen over het strand of door de duinen.
Cyclists on the beach between Schoorl and Bergen

De stranden lopen van de schitterende Wadden-eilanden in het noorden tot de Zeeuwse kusten in het zuiden. En zoals gezegd is er voor iedereen, van jong tot oud, van alles te beleven. Raften, kiten, surfen of blowkarten voor de actievelingen. Wandelen, fietsen en historische stadjes bezoeken voor de rustige genieters. En een überhip strandleven voor de party-people in plaatsen als Scheveningen, Noordwijk en Zandvoort.

Kortom, de Nederlandse stranden bieden voor iedereen wat. Wij hebben vast 10 redenen op een rijtje gezet waarom ook jij de Nederlandse kust eens zou moeten bezoeken.

 1. 250 kilometer fijn zandstrand langs de hele kust van Nederland.
 2. Nederland heeft geen private stranden, dus alle stranden zijn voor iedereen, gratis toegankelijk.
 3. Leuke beachclubs voor elke doelgroep, van hip, tot sportief tot gericht op de hele familie en - heel bijzonder - met mogelijkheid om op het strand te lunchen of dineren.
 4. Schitterende historische kustplaatsen met bijzondere attracties, van oude vuurtorens tot middeleeuwse kerkjes.
 5. Unieke duingebieden met bijzondere flora en fauna, waar natuurliefhebbers uren kunnen wandelen of fietsen.
 6. Volop wellness-faciliteiten in vele badplaatsen langs de Nederlandse kust.
 7. De Nederlandse stranden zijn goed bereikbaaar, zowel met openbaar vervoer of eigen auto.
 8. Campings, luxe hotels en zelfs vakantiehuisjes op het strand, volop faciliteiten voor iedereen en elk budget. Ook in vakantieparken kan je volop genieten van de Nederlandse kust en actief watersporten.
 9. Volop kindvriendelijke stranden met extra activiteiten en zogenaamde 'verdwaalpalen'; hoge palen met figuurtjes waardoor kinderen altijd de weg terug kunnen vinden.
 10. Zeer schone en veilige stranden. Niet voor niets ontvingen talloze stranden in Nederland hiervoor ondeerscheidingen zoals de 'blauwe vlag'.
Lady enjoys on the beach at Schiermonnikoog, Friesland

Vond je dit interessant? Ontdek meer