Goeree Overflakkee, man overlooks quiet beach
© Abigail van Kooten Photography via NBTC Mediabank
Categorie:Nederlandse kust

5x uitwaaien aan de kust

Witte schuimkoppen op de Noordzee, schitterende wolkenluchten en eindeloze stranden; wandelen langs de Nederlandse kust is bijzonder mooi. Met zo'n 250 kilometer prachtige kust en duinen heeft u in Nederland de stranden voor het uitkiezen.

  • Met 250 kilometer prachtig strand kunt u langs de hele Nederlandse kust heerlijk uitwaaien.
  • Ontdek de prachtige natuurgebieden van Schoorl aan zee.
  • Wandel door het unieke natuurgebied van eb en vloed in het noorden van Nederland.

Bekijk deze video: Het strand

1. Schoorl

Schoorl aan zee is een badplaats in de gemeente Bergen. De zee is verbonden met een weids duinlandschap. Het is een paradijselijke oase dat rust uitstraalt. Een mooi pluspuntje, het strand heeft de ‘blauwe vlag’, dit is de internationale milieu- onderscheiding dat ieder jaar wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon en veilig zijn. Om de onderscheiding te ontvangen, dienen ze aan strenge eisen te voldoen. Let wel op: het strand is alleen te bereiken met de fiets of ter voet.

2. Julianadorp aan zee

Julianadorp aan zee is een schitterende kustplaats. Het strand heeft 4 strandopgangen, waarvan de meest noordelijke strandopgang (Falga) en meest zuidelijke strandopgang (Drooge Weert) over het algemeen wat rustiger zijn. Ben je opzoek naar rust, mooie natuur en een schone omgeving? Dan zit je hier goed.

3. Petten

Petten aan zee ligt in de kop van Noord-Holland. Het strand straalt rust uit en het heeft sinds 2016 een geheel nieuw zandstrand gekregen. Petten aan zee is in 2021 uitgeroepen tot de beste badplaats van Nederland. Met een prachtige zandstrand en een uitgebreid duingebied, is het een perfect bestemming voor een dagje strand of een heerlijke vakantie.

4. Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een uniek natuurgebied in de wereld en worden geregeerd door eb en vloed. Het is een paradijs van mooie open gebieden, stranden, duinen en rijke flora en fauna. U kunt er heerlijk wandelen en ‘wadhoppen’  van eiland naar eiland. Bent u in Texel dan zijn deze strandpaviljoens het hele jaar open: Paal 9, Kaap Noord, Paal 17 en Paal 21. Op Ameland kunt u genieten van de warmte en lekker eten bij The Sunset en Sjoerd.

5. Zeeland

De regio Zeeland is gemaakt door het water, de wind en de stoere Zeeuwen. De prachtige ruige natuurgebieden en gezellige boulevards maken Zeeland bij uitstek een heerlijke locatie om uit te waaien! En, wie na het wandelen wil genieten van al het lekkers uit de Zeeuwse wateren, zijn er vele strandpaviljoens met een fantastische heerlijke keuken. Proef de Zeeuwse oesters, mosselen en kreeften en ontdek waar Zeeland de unieke culinaire reputatie aan te danken heeft!

In Zeeland zijn daarnaast prachtige vakantieparken waar u kunt uitwaaien en spannende activiteiten kunt ondernemen, waaronder watersporten.

Barbecue of haardvuur, knusse zitjes en mooie gerechten… Hier zit je goed en geniet je zomer en winter van zon, zee en strand.

Op deze stranden is je hond het hele jaar door welkom, ook in het voorjaar en de zomer

Vond je dit interessant? Ontdek meer