© De Pier Suites Scheveningen
Categorie:Nederlandse kust

Hotels aan zee in Nederland

Wat is er nou leuker dan een vakantie aan zee? Als u 's ochtends wakker wordt van de zon en de dag kunt beginnen met een duik in zee? Vind hier uw favoriete hotel aan de Nederlandse kust.

Hoteltip: Het vijfsterrenhotel Kurhaus aan het Scheveningse strand was het eerste badhuis van Nederland.

  • De Nederlandse kust staat bekend om zijn eindeloze stranden en brede duinen.
  • Geniet van de zon en van lekker eten in de strandbistro's langs de Nederlandse stranden.
  • Honderden hotels aan zee staan garant voor een onvergetelijke strandvakantie.

Hotel aan zee

Waar zou u uw vakantie aan zee willen doorbrengen? De kustlijn in Nederland is maar liefst ruim 450 kilometer lang, en er zijn talloze hotels aan zee die u graag verwelkomen. Zo vindt u in het Zuid-Hollandse Scheveningen het legendarische Hotel Kurhaus, dat een fantastische uitzicht biedt op de zee, het strand en het strandleven. In Renesse in Zeeland vindt u schone stranden en gezellige hotels direct aan zee. En ook het Waddeneiland Texel lonkt met zijn dertig kilometer lange strand, veelzijdige natuur en fraaie hotels in de duinen.

Een veelzijdig aanbod aan hotels

Wie op zoek is naar een leuk hotel aan zee in Nederland, kan kiezen uit een enorm aanbod. Gezinnen met kinderen gaan waarschijnlijk op zoek naar een hotel bij het strand dat verbonden is aan een vakantiepark en dat ook vermaak voor kinderen biedt. Of anders een hotel met zwembad om lekker in te plonzen, zoals het Camping Hotel Renesse. Geeft u de voorkeur aan pure luxe en een hotelkamer met uitzicht op zee? Dan is Hotel Kurhaus in Scheveningen misschien wel iets voor u, of Hotel Van Oranje in Noordwijk. Beide hotels liggen direct aan zee en zijn bekroond met vijf sterren. Hondeneigenaren kunnen ruim 1300 hotels aan de kust vinden waar huisdieren welkom zijn. Overigens is het ook mogelijk om te zoeken naar een toegankelijke hotelkamer aan de kust, wat betekent dat ook rolstoelgebruikers of mensen met een rollator of scootmobiel van een onbezorgde vakantie aan zee kunnen genieten.

Of u nou een boetiekhotel zoekt of een luxe suite, of u alleen bent of met een groep, of u een klein budget heeft of wanneer het juist wel wat mag kosten: bekijk onze volledige hotelaanbod en vind uw ideale hotel aan zee. Ook als u liever in een vakantiewoning of een Bed and Breakfast aan zee verblijft, kunt u bij ons terecht.

Een ontspannen vakantie aan zee

Geniet aan de Nederlandse kust - van Zeeland in het zuiden tot Groningen in het noorden, de Nederlandse kust heeft lange zandstranden te bieden, gastvrije strandpaviljoens, talloze watersportmogelijkheden, maar ook het diverse landschap en de vele verschillende soorten rond de Waddenzee. Ontdek hier de leukste manieren om uw vakantie aan zee door te brengen. Natuurlijk zijn er aan de kust ook talloze leuke vakantieappartementen bij het strand, vakantieappartementen aan zee of huizen in een vakantiepark aan zee.

5 tophotels met uitzicht op zee

Aangezien de zee flink tekeer kan gaan in de herfst en de winter, worden de Nederlandse kustgebieden en het achterland afgeschermd door duinen en dijken. Ook hotels aan zee liggen vaak beschermd achter de duinen. Maar er zijn enkele hotels die op een dijk of strandboulevard staan - en die dus een fantastisch, vrij uitzicht hebben op zee.

Hotels die direct aan zee liggen en uitzicht op zee hebben zijn onder meer:

·       Strandhotel Het Hoge Duin, Wijk aan Zee

·       Grand Hotel Amrâth Kurhaus, Scheveningen

·       Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk

·       Strandhotel Nassau-Bergen, Bergen aan Zee

·       Strandhotel Golfzang, Egmond aan Zee

Vond je dit interessant? Ontdek meer