© Gordine N via Shutterstock

Staat er een lekker briesje? Tien tegen één dat het goed vliegerweer is. Met een beetje handigheid heb je de vlieger zo de lucht in. Met de zee op de achtergrond speel je een boeiend spel met de wind.

  • Maak je hoofd leeg en geniet van het spelen met de wind.
  • Vliegeren kan altijd en overal, als er maar wind is.
  • Bezoek ook het jaarlijkse vliegerfestival in Scheveningen.

Waar kun je vliegeren?

Vliegeren kan eigenlijk op ieder strand. Als er maar wat wind staat gaat je vlieger de lucht wel in. De geoefende vliegeraar heeft echter zwaarder geschut in huis: een meterslange kite. Voor wat sportievere vormen zoals het voort laten trekken op ski’s of skateboarden kun je op de grote rustige stranden terecht. Je vindt deze bijvoorbeeld in IJmuiden, Renesse en Oostvoorne. De meest bekende combinatie van de kite en sport is echter kitesurfen. Enkele populaire plekken om deze sport te beoefenen zijn Noordwijk, Scheveningen, Zandvoort, Brouwersdam en strand Horst aan het Veluwemeer.

Vliegerfestivals 

Vliegeren is een wereldberoemde sport. Daarom worden er grote (inter)nationaal vliegerfestivals gehouden. Honderdduizenden toeschouwers komen af op de unieke vliegers. In Scheveningen vindt jaarlijks het Vliegerfeest plaats. Een echte klassieker waar je de kans hebt om bijvoorbeeld de grootste vlieger ter wereld, de 640 vierkante meter grote Mega-byte te zien vliegen?

Kitesurfen

Kitesurfen is een combinatie van de kracht van het vliegeren met snelheid, spanning en sensatie. Tegenwoordig is kitesurfen één van de snelst groeiende sporten. In Nederland kunt u perfect kitesurfen op Terschelling, aan de Zeeuwse stranden of in Workum. Veel badplaatsen hebben een kitesurfschool om het eerst onder de knie te krijgen, zodat ook u binnen no time over het water scheert.

Vond je dit interessant? Ontdek meer