© Georgette Stam via Provincie Zeeland
Categorie:Nederlandse kust

Winter aan de Nederlandse kust

De Nederlandse kust is een prachtig landschap, ook in de winter. Je kunt hier heerlijk wandelen onder de mooiste Hollandse wolkenluchten, de indrukwekkendste zonsopkomst en -ondergang ervaren en zelfs bij sneeuw snowboarden en langlaufen op het strand.

  • Ontdek de vier strandlocaties voor deze winter.
  • Wandel in alle rust langs de prachtige kust en warm uzelf op in een gezellige strandtent.
  • Beleef de wintersportmogelijkheden op en nabij de verschillende stranden.

4x winters genieten op het strand

Nederland heeft 250 kilometer schitterende kust met mooie badplaatsen, omgeven door prachtige duinen en natuurgebieden. Wij hebben de leukste strandlocaties voor je geselecteerd om deze winter in alle rust te beleven.

1. Zandvoort

Op een klein half uur rijden van Amsterdam ben je in Zandvoort. Zandvoort heeft een prachtig strand en wordt omringd door twee natuurgebieden; Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen, waar je heerlijke winterse wandelingen kunt maken. Bijkomstig voordeel van de winterse rust; je kunt in deze gebieden ook het nodige wild spotten!

2. Scheveningen

Het strand van Scheveningen is ook in de winter een heerlijke locatie. Je kunt hier lekker wandelen over de lange zandstranden. En waar het in de zomermaanden op de boulevard en De Pier krioelt van de toeristen, heb je deze locaties in de winter nagenoeg voor jezelf. De ideale plek dus om in alle rust uit te waaien of van een onvergetelijke zonsondergang te genieten.

3. Noordwijk

Het strand van Noordwijk staat bekend om een prachtig wit strand met mooie duinen. Maar ook is Noordwijk een ideale locatie voor sportievelingen. Zo kun je kitesurfen en blokarten en als er sneeuw ligt zijn deze glooiende duinen perfect om te langlaufen. Het nabijgelegen natuurgebied Hollands Duin staat garant voor vele kilometers aan gevarieerde wandelroutes.

4. Zeeland

De regio Zeeland is gemaakt door het water, de wind en de stoere Zeeuwen. De kenmerkende stranden en duinen zijn ook ‘s winters ideaal voor een strandvakantie. Uiteraard kun je er heerlijk wandelen en fietsen, maar ook zijn er volop sportieve activiteiten. Van kitesurfen en blokarten tot langlaufen wanneer er wat sneeuw ligt.

Opwarmen of verder lopen?

Barbecue of haardvuur, knusse zitjes en mooie gerechten… Hier zit je goed en geniet je zomer en winter van zon, zee en strand.

Lees meer

Wandel door het prachtige winterse landschap.

Wandel mee!

Vond je dit interessant? Ontdek meer