© Martijn Kort
Categorie:Amsterdam

A’DAM Lookout

Een van de mooiste uitzichten over Amsterdam heeft u ongetwijfeld bij A'DAM Lookout. Deze toren in Amsterdam Noord was ooit het hoofdkantoor van Shell. Nu is het de plek waar u geniet op hoogte van een spectaculair uitzicht, eten en drinken en een interactieve tentoonstelling. Voor de echte avonturiers: neem plaats op een van de schommels, waarbij u net over het randje gaat.

  • Geniet van een adembenemend uitzicht.
  • Neem plaats in het ronddraaiende restaurant en bekijk de stad van alle kanten.
  • Ga al schommelend net over de rand van de toren.
Adres:
Overhoeksplein 5
1031KS Amsterdam
Toon locatie in Google Maps

Schitterend uitzicht

Het avondtuur bij de A'DAM Lookout begint al zodra u de lift in stapt. Door het glazen plafond en de verlichting krijgt u meteen een indruk van de hoogte van het gebouw. In 22 seconden ben u op de 20e verdieping. Dat is bijna een verdieping per seconde! Wanneer u uitstapt heeft u direct een schitterend uitzicht. U kunt hier een drankje nemen, de interactieve tentoonstelling bekijken, de maquette van het gebouw bezichtigen, naar het openlucht observatiedek en zelfs even schommelen waarbij u net over de rand gaat. Uiteraard zit u overal volkomen veilig.

Dineren op het hoogste niveau

Uw diner wordt wel heel speciaal in restaurant Moon. Hoog boven de stad draait dit ronde restaurant in een uur om haar as. Zo ziet u heel Amsterdam. Aangezien er alleen raamplaatsen zijn, zit u altijd eersteklas. Reserveer wel op tijd, want Moon is een populair restaurant.

In de omgeving

Het gebied ten noorden van het IJ in Amsterdam heeft zich de laatste jaren in razend tempo ontwikkeld. Steeds meer restaurants en cafés vestigen zich hier en direct naast de A’DAM Lookout vindt u Eye Amsterdam. Pakt u de pont over het IJ, loop dan door het station waar een in een 19e eeuws gebouw een modern winkelcentrum huisvest.

Vond je dit interessant? Ontdek meer