© Koen Smilde
Categorie:Amsterdam

Amsterdam West

Ten westen van het centrum van Amsterdam ligt een aantal van de meest levendige wijken van de stad. Het Westerpark trekt bezoekers en Amsterdammers met zijn groene open ruimte, verschillende bars en restaurants en evenementen die het hele jaar door worden gehouden. Op het gebied van eten en winkelen vind je in Oud West talloze bijzondere eetgelegenheden en mode-, interieur- en cadeauwinkels. Verder naar het westen bieden de sfeervolle wijken Bos en Lommer en De Baarsjes een grote culturele verscheidenheid. 

Typisch Amsterdam West

Het ruimtelijke Westerpark is de achtertuin van de buurt en wordt gebruikt voor gezinspicknicks, romantische wandelingen, sporten en festivals. Veel stadsparken laten mensen ontsnappen uit de stad maar het Westerpark trekt veel publiek met een aantal van de meest interessante culturele evenementen in Amsterdam. Oud West is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam: een rijkdom aan alternatieve winkeltjes, straatmarkten en hippe cafés die je moet kennen om ze te kunnen vinden. Ook in Bos en Lommer en De Baarsjes worden inmiddels veel culinaire juweeltjes en onafhankelijke winkeltjes geopend. Een brede doorsnede van de bevolking van de stad woont in het westen, waardoor gevarieerde, multiculturele wijken zijn ontstaan waar je op elke hoek iets nieuws ontdekt.

Attracties in Amsterdam West

Het Westerpark ligt op loopafstand van de mooie Jordaan en heeft veel meer te bieden dan alleen een park. Tussen de bomen vind je cafés met zonnige terrassen een arthouse bioscoop en entertainmentzalen. De Westergasfabriek was vroeger een nutsbedrijf maar inmiddels worden in de monumentale gebouwen misschien wel de bekendste evenementen van de stad gehouden, waaronder de Unseen Photo Fair, Amsterdam Fashion Week en een aantal food en wijnfestivals. Een maandelijkse ambachtelijke markt trekt ook veel volk op de eerste zondag van elke maand.

Een andere populaire markt is de Ten Katemarkt in Amsterdam Oud-West. Op deze traditionele boerenmarkt vind je vers lokaal fruit en groenten direct van het land, bloemen en internationaal streetfood. In Oud-West is het bovendien ook geweldig met uiteenlopende trendy conceptstores, zoals SPRMKT, Wildernis en de luxe foodstore Bilder & De Clercq. Vergeet als je in de buurt bent niet De Hallen te bezoeken. In dit gemeenschapscomplex zijn een bioscoop, hotel en verscheidene tentoonstellingsruimtes gevestigd. In de voormalige tramremise worden het hele jaar door markten, pop-up shops en performances georganiseerd. Oude gemeentegebouwen nieuw leven in blazen is iets wat Amsterdam en vooral Amsterdam West bijzonder goed doet. De School in Bos en Lommer is een nachtclub, restaurant, sportschool en entertainmentruimte in een oud schoolgebouw. De inrichting doet heerlijk nostalgisch aan.

Eetgelegenheden in Amsterdam West

Amsterdam West is bijzonder trots op de populaire Foodhallen (in De Hallen). Als je nog geen honger had, verandert dat zodra je dit culinaire Mekka binnenloopt. Hier vind je alles van hamburgers tot dimsum, modern Mexicaans en sushi. In de buurt zijn naast trendy lunchrooms zoals Lot 61 ook traditionele Hollandse bruine kroegen te vinden, evenals als Happy Happy Joy Joy en Kanarie Club. In het Westerpark kunnen hongerige bezoekers genieten van vis bij Mossel & Gin of kiezen voor de populaire gastropubs WestergasTerras en Pacific Parc. Bos en Lommer en De Baarsjes zijn de perfecte plek om onder andere te genieten van authentiek Turks, Surinaams en Indonesisch.

Overnachten in Amsterdam West

Geniet optimaal van alles wat Amsterdam West te bieden heeft door een hotel, appartement of B&B te boeken in de westelijke buurten. Voor een decadente ervaring is Hotel De Hallen een prachtig ingericht luxehotel in het midden van een van de levendigste delen van Oud West. Als je liever een novelty hotel boekt, kies je voor Hotel Not Hotel in De Baarsjes. De themakamers zijn ontworpen door kunstenaars, zodat je de nacht kunt doorbrengen in een tramcoupé of een kamer verscholen achter een geheime deur. Omdat er aan de westelijke buitenrand van Amsterdam steeds meer te zien en te doen is, hebben hier ook creatieve budgethotels de deuren geopend.

Warm aanbevolen!: Geniet van een drankje of diner met Thaise invloeden in de Kevin Bacon Bar bij Hotel Not Hotel. Deze unieke bar is vernoemd naar de Hollywoodster en biedt een gedenkwaardige ervaring, waar je enkele van de beste cocktails in Amsterdam kunt bestellen.

Andere buurten in Amsterdam

Categorie: Lezen

Amsterdam Noord

Ontdek de geheimen van Amsterdam Noord met zijn hippe hotspots en doorgang naar het platteland.

Categorie: Lezen

Amsterdam Zuid

Verlies uzelf in de charmes van de topmusea, restaurants, parken en het entertainment in Amsterdam Zuid.

Categorie: Lezen

Amsterdam Oost

Bezoek Oost om er even helemaal uit te zijn met gezinsvriendelijke attracties en moderne architectuur.

Vond je dit interessant? Ontdek meer