Terrace on the canal Amsterdam
© Koen Smilde Photography via i Amsterdam Media Library
Categorie:Amsterdam

Amsterdamse buurten

De beste manier om kennis te maken met Amsterdam is door de wandelen in de verschillende buurten. Als je Amsterdam bezoekt, zijn er een paar stadswijken die je zeker niet mag missen. Wandelen en fietsen zijn perfecte opties.

  • Ga van de gebaande paden en ontdek het authentieke Amsterdam.
  • Elke buurt heeft zijn eigen sfeer en karakter.
  • Ontdek de verborgen parels van de stad!

Jordaan

De Jordaan is waarschijnlijk de beroemdste wijk van Amsterdam. Dit karakteristieke, tegen de grachtengordel aanliggende deel van Amsterdam heeft veel smalle straatjes met trendy winkels, moderne restaurants en ouderwetse cafés. Muziek heeft in de Jordaan altijd een belangrijke rol gespeeld, en op de Elandsgracht staan standbeelden als eerbetoon aan de beste zangers uit deze buurt.

Als je een dag in de Jordaan bent, moet je zeker het Anne Frank Huis en de Westerkerk bezoeken. Winkelen kun je bovendien in de nabije Negen Straatjes. En op maandag en zaterdag is er markt op de Noordermarkt. Aan het einde van de dag kun je wat drinken in een van de traditionele cafés en luisteren naar typisch Jordanese muziek.

De Pijp

De Pijp is zonder twijfel een van de levendigste buurten van Amsterdam. Het kloppende hart van de buurt is de Albert Cuyp: hier vindt de grootste openluchtmarkt van Europa plaats. Op de Albert Cuypmarkt is van alles te vinden, van eten en drinken tot kleding en cosmetica. De marktkooplui zullen je ongetwijfeld trakteren op typisch Amsterdamse humor.

De Pijp staat ook bekend om de Heineken Experience in de vroegere Heinekenbrouwerij. Het gebied heeft de hoogste dichtheid van cafés en restaurants van heel Nederland. Honger of dorst krijgen is dus niet aan de orde. Door de multiculturele en artistieke sfeer in de buurt staat de Pijp bekend als het Quartier Latin van Amsterdam.

Buurten in Amsterdam

Elke buurt in Amsterdam heeft zijn eigen karakter en sfeer. Je vind er sowieso altijd unieke winkeltjes, restaurants, cafés en bijzondere dingen om te doen. Ga op pad en ontdek de verborgen parels van de stad!

Amsterdam Noord

Stap op de pont en ontdek de geheimen van Amsterdam Noord. Hier vind je enkele van de coolste wijken van de stad en kun je ontsnappen naar het rustige platteland.

Amsterdam Oost

Bezoek Amsterdam Oost voor een heerlijke verandering van het dagelijkse tempo, familievriendelijke attracties en moderne architectuur.

Amsterdam Zuid

Dompel je onder in de charmes van Amsterdam Zuid's musea wereldklasse, overheerlijke restaurants en weelderige parken en locaties.

Amsterdam West

Ervaar alles wat Amsterdam West te bieden heeft met bijzondere eetgelegenheden, winkels en variatie in entertainment.

Andere Amsterdamse buurten

Afhankelijk van jouw interesses kunnen nog andere buurten in Amsterdam voor je de moeite waard zijn:

Centrum

Het hart van Amsterdam heeft veel te bieden: het Koninklijk Paleis, het Amsterdam Museum, de Beurs van Berlage, de Dam, winkelstraten Kalverstraat en Leidsestraat, warenhuis de Bijenkorf en winkelcentrum Magna Plaza.

Rosse Buurt

De Rosse buurt is het oudste stukje Amsterdam, maar dat is niet waar het zijn reputatie aan dankt. Als je als toerist eens wilt zien hoe de dames achter de ramen zitten, zul je niet de enige zijn.

Chinatown

Net als iedere grote stad heeft Amsterdam een eigen Chinatown. Op en rond de Zeedijk, achter de rosse buurt, vind je Chinese restaurants, oosterse winkels en zelfs een boeddhistische tempel.

Spiegelkwartier

Gaat jouw belangstelling uit naar galeries en winkels met antiek, kunst en curiositeiten, dan is het Spiegelkwartier, dat zich op een looproute naar het Rijksmuseum bevindt, zeker een aanrader.

Jodenbuurt

Het Joods Historisch Museum, de Hollandsche Schouwburg en de Portugese Synagoge bevinden zich in de jodenbuurt, en zijn zeer de moeite waard.

Vond je dit interessant? Ontdek meer