© Flickr
Categorie:Amsterdam

Kunst- en boekenmarkten op het Spui

Koop kunstwerken en praat met de kunstenaars op zondag, of ontdek literaire schatten op vrijdag op de populaire kunst- en boekenmarkten op het Spui in het centrum van Amsterdam. Zelfs wanneer er geen marktkramen staan, kunt u door de boeken bladeren in de belangrijkste boekenwinkels in de stad of iets eten en drinken in de cafés die Amsterdamse kunstenaars en schrijvers inspireren.

  • Geniet van een sfeervolle en authentieke Amsterdamse markt op een centrale locatie.
  • Vlak bij de vele winkels aan de Kalverstraat en een groot aantal Amsterdamse attracties.
  • Een geweldige plek voor kunst- en boekenliefhebbers om unieke stukken te ontdekken.

Vind hier culturele schatten en unieke cadeaus

Net naast de winkels in de drukbezochte Kalverstraat vindt u op het Spui een heel ander soort handel. De wekelijkse kunstmarkt op zondagen van maart tot eind december en de boekenmarkt op vrijdag, ongeacht het weer, maken van het Spui een kunstzinnig en literair centrum. Op Artplein, de wekelijkse kunstmarkt, koopt u prachtige werken direct van de maker. En op vrijdag kunt u heerlijk bladeren in literaire schatten tijdens de boekenmarkt.

Koop kunst in Amsterdam, direct van de maker

Op de kunstmarkt Artplein vindt u schilderijen, aquarellen, sculpturen, keramiek en sieraden van zo’n 60 verschillende kunstenaars uit Nederland en andere landen. Omdat u de werken direct van de kunstenaar koopt, kunt u ze allerlei vragen stellen over hun werk of gewoon even met ze praten. Dat nieuwe schilderij bij u thuis aan de muur is nog bijzonderder wanneer u weet wie het heeft gemaakt. Goed om te weten: de markt werkt met wisselende verkopers, dus er is altijd iets nieuws te zien. De markt is elke zondag van 10.00 tot 18.00 uur open van maart tot december.

De Amsterdamse boekenmarkt

Het Spui is een driehoekig plein in het centrum van Amsterdam dat de reputatie heeft een kunstzinnige en literaire locatie te zijn. De wekelijkse boekenmarkt op vrijdag gaat altijd door. Hier ontmoeten verzamelaars, schrijvers en lezers elkaar. Aan het plein vindt u ook drie populaire boekenwinkels: het American Book Center, het academische Atheneum (met zijn gespecialiseerde tijdschriftendochter) en iets verderop een filiaal van Waterstones. Er zijn ook een uitgever en Spui25, waar literaire en poëzie-evenementen worden gehouden. In de bruine cafés en barretjes hangen al decennialang drankminnende schrijvers rond.

In de buurt

Het Spui ligt in het centrum van Amsterdam en dus is er veel te doen in de omgeving: winkelen (maar dan mode) in de Kalverstraat, een bezoek aan het beroemde wassenbeeldenmuseum Madame Tussaud of aan het Koninklijk Paleis op de Dam. In het Amsterdam Museum om de hoek ontdekt u de geschiedenis van Amsterdam. Of wandel door de Grachtengordel. Dit door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen gebied begint net achter het Spui. Hier vindt u bijvoorbeeld het Woonbootmuseum en het Grachtenhuis Museum.

Tip van de redactie

Zoek even de rust in het historische Begijnhof dat verscholen ligt achter het Spui. U kunt even op adem komen terwijl u door deze kalme tuin wandelt en u zich voorbereidt op de volgende attractie in het centrum.

Vond je dit interessant? Ontdek meer