Categorie:Amsterdam

Beurs van Berlage

De Beurs van Berlage wordt gezien als het belangrijkste monument van de 19e-eeuwse bouwkunde van Nederland. Het bakstenen gebouw was Berlage's eerste ontwerp, dat hem in één klap wereldberoemd maakte.

  • Ontdek dit imposante gebouw midden in de Amsterdamse binnenstad.
  • Dit was Berlage's eerste ontwerp en maakte hem wereldberoemd.
  • Tegenwoordig kunt u hier ook heerlijk lunchen!
Adres:
Damrak 243
1012ZJ Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Beurs van Berlage

De Beurs van Berlage werd gebouwd tussen 1898 en 1903. Voordat er met de bouw gestart kon worden, moest echter een deel van de rivier de Amstel, waar voorheen de koopvaardijschepen aanlegden, drooggelegd worden. Het indrukwekkende gebouw van rode baksteen is gedecoreerd met afbeeldingen van historische figuren en symbolische illustraties.

Het hoofddoel van de Beurs van Berlage was de handel. Het gebouw huisvestte jarenlang de effectenbeurs. Tegenwoordig is het een belangrijke locatie voor vergaderingen en evenementen.

Beurs van Berlage tentoonstellingen

Het indrukwekkende gebouw is een echte blikvanger binnen het Amsterdamse stadsgezicht. Als u vanuit de richting van het Centraal Station het Damrak afloopt, komt u de Beurs van Berlage al snel tegen aan uw linkerhand. Beurs van Berlage heeft nu een vaste tentoonstellingsruimte die toegankelijk voor ieder publiek.

In de omgeving

Op loopafstand van Amsterdam Centraal vindt u de Beurs van Berlage. Tegenover de Beurs loopt u zo warenhuis de Bijenkorf in en vervolgens kunt u zich vergapen aan de prachtige, statige gebouwen aan de Dam. Slapen om de hoek van de Beurs, met uitzicht op de Dam doet u in Hotel Krasnapolsky.

Vond je dit interessant? Ontdek meer