© TTstudio
Categorie:Bezienswaardigheden in Amsterdam

Het Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis bevindt zich op de Dam in Amsterdam. Het is één van de drie paleizen die de Koninklijke Familie nog steeds gebruikt. Koning Willem-Alexander woont niet in het Koninklijk Paleis Amsterdam, maar ontvangt er van tijd tot tijd wel belangrijke gasten.

  • Bekijk de tentoonstellingen en het interieus van het Koninklijk Paleis.
  • Dé plek waar het Koninklijk Huis bezoek ontvangt.
  • Laat u rondleiden of doe de audiotour.
Adres:
Nieuwezijds Voorburgwal 147
1012RJ Amsterdam
Toon locatie in Google Maps

Geschiedenis van het Koninklijk Paleis

Het 350 jaar oude paleis begon als het stadhuis van Amsterdam. In 1808 maakte Koning Lodewijk Napoleon er een paleis van. Dat is het sindsdien gebleven. Als u het paleis binnengaat kun u echter nog tekenen van de originele functie van het gebouw terugvinden.

Het Koninklijk Paleis is doorgaans toegankelijk voor publiek. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de marmeren vloeren, schitterende schilderijen, delicate sculpturen, gigantische kandelaars en een jaarlijkse tentoonstelling.

Koninklijk Paleis Museum

De tentoonstellingen en het interieur van het Koninklijk Paleis zijn beslist een bezoekje waard. U kunt het Koninklijk Paleis zelfstandig bekijken of kiezen voor een rondleiding van een uur. Deze rondleidingen maken het bezoek zeker interessanter en leerzamer, maar u moet wel twee weken van tevoren reserveren.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Dutch Golden Age

Bezoek de steden die een sleutelrol speelden in de Gouden Eeuw en ontdek de kunstzinnige evolutie van Nederland.

Lees meer