© NEMO DigiDaan

NEMO laat zien dat leren over wetenschap en technologie leuk kan zijn. Het grootste science center in Nederland heeft vijf verdiepingen waar allerlei interessants te doen en te ontdekken is. Laat uw zintuigen prikkelen door exposities, theatervoorstellingen, films, workshops en demonstraties.

  • Ontdek alles over wetenschap en technologie in NEMO in Amsterdam.
  • Bekijk de mooiste exposities, theatervoorstellingen, films, workshops en demonstraties.
  • Bezoek ook een van de vele unieke andere musea in de buurt.
Adres:
Oosterdok 2
1011VX Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Wetenschap en technologie

In NEMO heeft alles te maken met wetenschap en technologie. U ruikt, hoort, voelt en ziet hoe de wereld in elkaar zit. Als u een echt stimulerende en fascinerende ervaring wilt hebben, kent NEMO één regel die u absoluut moet volgen: aanraken is verplicht, want alleen dan ontdekt u meer dan u ziet!

De wereld van NEMO

Het NEMO-gebouw is een in het oog springend groen gebouw naast Amsterdam Centraal Station. Iedereen met een leergierige aard is er welkom. NEMO's doelgroep bestaat vooral uit kinderen tussen 6 en 16 jaar oud, maar volwassenen zijn ook welkom om iets te leren over wetenschap en technologie. Met andere woorden: een dagje NEMO is een slimme zet!

Openingstijden & prijzen

NEMO is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00-17:30 uur, van 16 februari tot en met 8 september en in de korte schoolvakanties is NEMO ook op maandag open. Toegangsprijzen zijn 16,50 euro voor iedereen vanaf 4 jaar oud en voor de kleintjes is het gratis. Tickets kunt u het best en voordeligst online bestellen.

Adres en bereikbaarheid

NEMO ligt niet ver van het Centraal Station; u ziet dit kopergroene gebouw eigenlijk direct al liggen.

Adres: Oosterdok 2, Amsterdam

Meer in de omgeving

Naast NEMO zijn er in de hoofdstad natuurlijk nog vele andere bezienswaardigheden in de omgeving. Zo is een bezoek aan het beroemde Anne Frank Huis de moeite waard, maar natuurlijk ook filmmuseum EYE Amsterdam, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum mag u beslist niet missen.

Tip van de redactie

Bent u op bezoek in Amsterdam en wilt u een dagje fietsend de natuur verkennen? Dan kunt u rondom Amsterdam uw hart ophalen. Er zijn talloze mooie routes, maar wat ons betreft is de route langs de rivier de Amstel beslist een aanrader. U kunt dan het mooie, waterrijkegebied rond Amsterdam verkennen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer