© Illusion-X via Pixabay

Een rondvaart over de historische grachten van Amsterdam is een van de beste manieren om de stad te verkennen. Deze rondvaarten bieden ongeëvenaard uitzicht op de eeuwenoude architectuur, charmante grachtenpanden en monumenten. En het is nog beter als dit uitzicht vergezeld gaat van een informatieve gids, een glas wijn of zelfs een diner.

  • Bekijk de mooiste en meest interessante plekken in Amsterdam vanaf het water.
  • Leer meer over de geschiedenis van de stad, zijn legenden en toeristische attracties met audiogidsen, die beschikbaar zijn in verscheidene talen.
  • Of kies voor een gespecialiseerde rondvaart voor een unieke ervaring op het water.
Adres:
Stadhouderskade 550
1072AE Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Ervaar Amsterdam vanaf het water

Alhoewel fietsen waarschijnlijk het meest populaire vervoersmiddel is onder Amsterdammers, kunnen bezoekers zich beter oriënteren als ze de stad vanaf het water zien. U kunt kiezen uit een groot aantal rondvaarten met verschillende routes, boten, vertrekpunten en services aan boord. Vergeleken met veel andere Europese steden is Amsterdam een compacte stad, wat betekent dat u in slechts twee uur veel van de grootste attracties kunt verkennen per boot.

Combineer een rondvaart met actieve bezichtigingen

Omdat er overal water is in Amsterdam, zijn de meeste musea en attracties goed te bereiken via de grachten. Een aantal rondvaarten werkt op basis van ’hop-on, hop-off’, een handige manier om belangrijke attracties op uw to-do lijst te bekijken, de schatten van het Rijksmuseum te ontdekken of simpelweg even op te laden in een café voordat uw avontuur op het water verder gaat. Aan boord geeft een gids of audio-opname in verscheidene talen fascinerende achtergrondinformatie over de attracties terwijl ze voorbijkomen. Het is een kans om informatie en achtergrondkennis op te doen over vele onderwerpen, zoals het handelsverleden van Amsterdam, Nederlandse iconen en de Oude Meesters zonder overal een rondleiding te hoeven doen.

Unieke en aparte rondvaarten

In de afgelopen jaren is er een schier oneindig aantal rondvaarten ontwikkeld, die er een nog mooiere ervaring van maken. Romantische cruises bij kaarslicht, kaas- en wijnvaarten en ook een aantal rondvaarten tijdens het Amsterdam Light Festival in de winter zijn ideaal voor stellen. De Pannenkoekenboot combineert een rondvaart over de rivier met stapels heerlijke pannenkoeken en een dinercruise, cocktailcruise en zelfs een pizzacruise stillen elke culinaire wens.

Andere activiteiten tijdens een rondvaart

Het wereldberoemde Rijksmuseum, Anne Frank Huis, Royal Theater Carré en de Heineken Experience liggen op enkele stappen van de haltes op de meeste vaarroutes. Tickets die u vooraf koopt geven u de gelegenheid een rondvaart te combineren met korting op topattracties in Amsterdam.

Toegankelijkheid

Een aantal rondvaartbedrijven in Amsterdam heeft schepen die geschikt zijn voor rolstoelen. De capaciteit kan beperkt zijn dus neem vooraf contact op met het rondvaartbedrijf en boek uw rondvaart van tevoren.

Aanbevolen

Als u zich na een rondvaart geïnspireerd voelt om nog meer van Amsterdam te zien vanaf het water, kunt u een privéboot huren en zelf op avontuur gaan. Het is vrij eenvoudig en voor groepen economisch aantrekkelijk om een boot te huren in Amsterdam. Voor de meeste kleine boten heeft u geen vaarbewijs nodig. U kunt ook zelf kapitein zijn op een gehuurde waterfiets en zo de waterwegen van Amsterdam verkennen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer