Amsterdam canals with boats view from a bridge with a bike
© Kavalenkau via Shutterstock
Categorie:Bezienswaardigheden in Amsterdam

Tussenstop van 8 uur in Amsterdam

Reist u van of naar Europa en heeft u een korte tussenstop op Amsterdam Airport Schiphol? Dan loont het zeker om een bezoek aan Amsterdam te brengen. Met de trein bent u in korte tijd in het centrum van de stad.

  • Breng een bliksembezoek aan Amsterdam.
  • Proef de sfeer tijdens een rondvaarttocht.
  • Bezoek een van de musea aan het Museumplein.
Na uw aankomst op Schiphol Airport laat u uw bagage achter in een kluis en reist u in een kwartier per trein naar Amsterdam Centraal Station. Om het meeste uit uw verblijf te halen kunt u een rondvaart door de grachten doen. Aan de voorkant van Amsterdam Centraal Station kunt u op een boot stappen. De meeste rondvaarten duren ongeveer anderhalf uur. Een grachtenrondvaart is dé manier om Amsterdam te ontdekken. Amsterdam heeft Europa's grootste historische stadscentrum en telt bijna 7000 monumenten uit de 15e tot 19e eeuw.
Stap bij het Museumplein uit de boot om het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum te bezoeken, of ga verder met de rest van de rondvaart en keer terug naar Centraal Station voor een wandeling door het stadscentrum. Ga lunchen bij het gezellige restaurant Gartine (Taksteeg 7) en bezoek voordat u weer teruggaat naar Schiphol nog snel even het proeflokaal van Wynand Fockink (Pijlsteeg 31) dat al sinds 1679 zit weggestopt in een klein steegje achter de Dam.
En als u nog een paar minuten overheeft voordat u weer op het vliegtuig moet stappen, vergeet dan niet het Rijksmuseum op Schiphol Airport te bezoeken. Ga naar het bruine café op Schiphol voor een laatste biertje of koop nog wat dingetjes in de beste vliegveldwinkels van Europa.

Vond je dit interessant? Ontdek meer