© Jordi Huisman Fotografie via i Amsterdam Media Library
Categorie:Amsterdam

Concertgebouw Amsterdam

In een van de mooiste gebouwen in Amsterdam aan het Museumplein, vind je een van de beroemdste concertzalen ter wereld. In Het Concertgebouw beleef je een unieke akoestiek en een programmering van absolute wereldklasse.

  • Verrijk jouw bezoek aan Amsterdam met een concert. Een must-do als je in Amsterdam bent en van klassieke muziek houdt.
  • Beleef concerten met de beroemdste orkesten, dirigenten en solisten.
  • Er zijn meer dan 600 concerten per jaar. Naast klassieke muziek zijn er ook pop- en jazzconcerten.
Adres:
Concertgebouwplein 10
1071LN Amsterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

Absolute wereldklasse

Het Concertgebouw is de thuisbasis van het Koninklijk Concertgebouworkest, een van de beste orkesten ter wereld. Ook andere wereldberoemde orkesten, zoals de Wiener Philharmoniker en de New York Philharmonic, zijn met regelmaat in de Grote Zaal te horen. Kom luisteren naar de sterren van nu; zoals Lang Lang, Cecilia Bartoli en Janine Jansen. Naast wereldberoemde orkesten treden in Het Concertgebouw regelmatig de beste talenten op.

Voel de geschiedenis

Het Concertgebouw werd geopend in 1888 en mocht vanaf dat moment alle groten uit de muziekgeschiedenis ontvangen. Beroemde componisten als Mahler, Rachmaninoff en Stravinsky brachten hier hun eigen werken. Legendarische musici als Leonard Bernstein, Yehudi Menuhin en Vladimir Horowitz stonden er op het podium. En onvergetelijke pop- en jazzconcerten werden gegeven door sterren als Aretha Franklin, The Who en Sting. Als je Het Concertgebouw binnenkomt, voel je de geschiedenis.

Altijd een concert dat bij je past

Het maakt niet uit wanneer je Het Concertgebouw wilt bezoeken, want met meer dan 600 concerten per jaar vind je  in Het Concertgebouw altijd een concert dat bij je past. Elke zondag om 11.00 uur is Het Zondagochtend Concert en op zaterdag- en zondagmiddag zijn er matinees. Zorg ervoor dat je van te voren jouw tickets bestelt en dit niet mist. Kijk hier voor de programmering of bestel gelijk jouw tickets.

Concertgebouw Tour

Altijd al benieuwd geweest hoe het er achter de schermen van een van 's werelds beroemdste concertgebouwen aan toe gaat? Luister naar de verhalen van de gids en zie de plekken die normaal gesproken niet voor het publiek open zijn.

Musea

Een bezoek aan Het Concertgebouw valt goed te combineren met een bezoek aan één van de vele musea. Aan het Museumplein vind je op loopafstand het Rijksmuseum en het Van Gogh museum.

Tip van de redactie

Maak er een complete romantisch avondje uit van en dineer in een van de leuke romantische restaurants in Amsterdam.

Vond je dit interessant? Ontdek meer