© Koen Smilde Photography via I amsterdam
Categorie:Amsterdam

Czaar Peterstraat

De Czaar Peterstraat ligt in de opbloeiende Oostelijke Eilanden van Amsterdam en is een nieuwe favoriet in de Amsterdamse shopping scene. Deze charmante straat met zijn bomenrijen loopt door het hart van dit voormalige industriegebied en is vernoemd naar Peter de Grote, die op zijn 25e naar Amsterdam reisde. Na een aantal jaar uitgebreide renovatiewerkzaamheden is het uitgegroeid tot een gezellige locatie waar je kunt eten, drinken en winkelen. Toch blijft het een verborgen juweel voor veel bezoekers.

  • Verkozen tot beste Nederlandse winkelstraat in 2015.
  • Hier vindt u de eerste pindakaasspecialist in het land.
  • Een heerlijke mix van eten, drinken en winkelen.

Winkelen in de Czaar Peterstraat

Met zijn eclectische combinatie van onafhankelijke modeboutiques, delicatessen- en interieurwinkels werd de Czaar Peterstraat in 2015 verkozen tot beste winkelstraat in Nederland. Veel van de winkels liggen aan de noordkant van de straat met zijn charmante lantaarns. Het is dus het beste om net na de spoorbrug te beginnen en langzaam de straat af te lopen. Vergeet niet de Pindakaaswinkel op nummer 169 te bezoeken. Dit is de eerste winkel in Nederland die zich helemaal heeft gespecialiseerd in die oer-Hollandse favoriet: pindakaas. Andere specialisten in deze straat verkopen o.a. exclusieve whisky, kaas, kruiden en “wild bread”.

Eten en drinken in het oosten van Amsterdam

Tussen de winkels aan de Czaar Peterstraat vindt u gezellige cafés en ontspannen restaurants, die alles van rustiek Italiaans tot Spaanse tapa’s en Thais street food serveren. Aan het zuidelijke uiteinde van de straat ligt het populaire restaurant InStock, waar voedselverspilling wordt bestreden met een spannend, dagelijks wisselend menu met overgebleven voedingsmiddelen uit supermarkten in de omgeving. Als u van bier houdt, moet u beslist een bezoek brengen aan de iconische Brouwerij ‘t IJ, de plaatselijke brouwerij van Amsterdam, die is gevestigd onder de hoogste windmolen die nog in de stad overeind is gebleven. U kunt hem niet missen want hij steekt met kop en schouders uit boven de omringende gebouwen.

In de buurt

De Oostelijke Eilanden behoren tot de meest geliefde en levendige buurten in Amsterdam met een bijzondere combinatie van postindustriële hotspots, moderne architectuur en charmante oude straatjes. Op een zonnige dag zijn hippe locals te vinden op het stadsstrand bij Amsterdam Roest, een trendy bar, restaurant en cultureel centrum in een aantal gerenoveerde industriële gebouwen. In de buurt ligt ook de prachtige Plantagebuurt, een groene 19-eeuwse wijk waar ook de populaire Dierentuin Artis is te vinden. Ook liggen hier een van de oudste botanische tuinen ter wereld en een aantal musea, waaronder het indrukwekkende Tropenmuseum, dat zich richt op het koloniale verleden van Nederland. 

Onze accomodatie tip in deze wijk

Het historische Lloyd Hotel & Culturele Ambassade is een van de populairste hotels in Amsterdam en ligt in het hart van de Oostelijke Eilanden. De kamers zijn ontworpen door Nederlandse designers en variëren van 1 tot 5 sterren dus er is een plek voor elk budget en elke voorkeur.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer