© NBTC
Categorie:Amsterdam

Dagexcursie Delft & Den Haag met de trein

Vanuit Amsterdam reist u binnen mum van tijd met de trein zo naar Delft en Den Haag. Wie van de historische sfeer van Amsterdam houdt, zal zich ook zeker thuis voelen in de koninklijke steden Delft en Den Haag.

  • Vanuit Amsterdam reist u binnen mum van tijd met de trein naar Delft en Den Haag.
  • Ontdek het koninklijke verleden van Delft en bewonder Delfts blauw aardewerk.
  • Bekijk iconische schilderijen zoals 'Het meisje met de Parel' en historische regeringsgebouwen in Den Haag.

Neem 's ochtends de trein die u in 57 minuten van Amsterdam Centraal naar Delft brengt. Neem bus 40 en stap uit bij de halte Royal Delft om de laatste fabriek die nog Delfts blauw aardewerk produceert te bezoeken (Rotterdamseweg 196). Bewonder het 17e-eeuwse met de hand beschilderde aardewerk of koop een moderne versie door ontwerper Marcel Wanders.

Ga terug naar het centrum en struin door de historische binnenstad. In de Nieuwe Kerk (Markt 80) zijn het praalgraf van vader des vaderlands Willem van Oranje (1533-1584) en de grafkelder van Oranje-Nassau te zien. Geniet van een lekkere lunch bij Kleyweg's Stads-Koffyhuis (Oude Delft 133). Tijdens de zomermaanden kunt u ook op het drijvende terras zitten.

Na een treinreis van een kwartier bent u al in Den Haag. Neem de tijd om het Mauritshuis (Korte Vijverberg 8) te bezoeken en 'Het meisje met de parel' van Johannes Vermeer te bekijken. Er zijn ook meesterwerken van Rembrandt, Hals en Steen te zien. Als u toch in Den Haag bent, mag een bezoek aan het Binnenhof en de historische regeringsgebouwen zeker niet in uw planning ontbreken. Loop langs de pittoreske Hofvijver richting Paleis Noordeinde (Noordeinde 64), het werkpaleis van de koning.

Den Haag staat ook bekend om het Vredespaleis (Carnegieplein 2), waar het Internationaal Gerechtshof gevestigd is. U kunt het paleis bezoeken tijdens een rondleiding. Koop wat souvenirs in het trendy winkelgebied Haagsche Bluf voordat u de dag afsluit met een lekker diner in een van de vele restaurants op de Denneweg of in de Frederikstraat. Met de trein bent u binnen 48 minuten weer terug op Amsterdam Centraal.

Vond je dit interessant? Ontdek meer