Categorie:Amsterdam

Een dagje in Amsterdam

Amsterdam is een charmante stad die u het beste kunt bekijken vanaf het water! Begin vroeg en maak een rondvaart over de grachten met een grachtencruise. Vanaf het water kunt u Europa's grootste historische stadscentrum bekijken, met bijna 7000 monumenten uit de 15e tot 19e eeuw.

  • Bekijk Amsterdam vanaf het water.
  • Shop op de P.C. Hooftstraat of de Albert Cuypmarkt.
  • Ga uit eten en stappen op het Rembrandtplein of het Leidseplein.

Stap bij het Museumplein uit de boot en bezoek het Rijksmuseum, waar Rembrandts beroemde schilderij De Nachtwacht is te zien. Voor meer kunst bezoekt u het Van Gogh Museum ernaast om de grootste Van Gogh-collectie ter wereld te zien.

Ga naar de dure P.C. Hooftstraat voor het echte winkelen en lunch daar bij een van de chique lunchrooms. Als u een klein budget heeft, kunt u naar de Albert Cuypmarkt gaan en daar een harinkje bestellen. Neem de tram terug naar het centrum en strijk neer op de terrassen op de Nieuwmarkt, waar u kunt genieten van een biertje en een portie bitterballen.

Ga op tijd dineren en bestel bij restaurant Tempo Doeloe (Utrechtsestraat 75) een Indonesische rijsttafel om verschillende beroemde gerechten te proeven. Het nachtleven van Amsterdam heeft iedereen wat te bieden. Geniet van een concert in het internationaal bekende Concertgebouw (Concertgebouwplein 2-6), luister naar jazz in het Bimhuis (Piet Heinkade 3) of dans tot in de kleine uurtjes in een van de vele clubs op en rond het Rembrandtplein en het Leidseplein.

Vond je dit interessant? Ontdek meer