© Marie Charlotte Pezé via I amsterdam Mediabank
Categorie:Amsterdam

Fashion shoppen in Amsterdam

Amsterdam is dé plek om unieke mode items te scoren. Naast de grote ketens waar de laatste trends in de etalages hangen, vindt u bijzondere boetiekjes voor elk budget. Bekijk hieronder waar u moet zijn voor de leukste winkels.

  • Shop de laatste trends in het centrum.
  • Scoor unieke nieuwe en vintage kleding.
  • Laat u inspireren door internationale designers.

Centrum

Vanaf de Dam loopt u direct naar de meest bekende winkelstraat van Nederland: de Kalverstraat. Ook de Leidsestraat en de Nieuwendijk vindt u in het centrum. Bij regen kunt u terecht in de overdekte winkelcentra zoals Magna Plaza achter de Dam of het warenhuis De Bijenkorf. Neem ook een kijkje bij X Bank op de Spuistraat, waar veel designers hun waar tonen.

Jordaan

In deze, van oudsher gezellige volksbuurt vindt u vandaag de dag talloze kleinere designersshops. Van wat alternatiever tot wat exclusiever, maar vooral met mode voor de fijnproever.

Zuid

In Amsterdam-zuid bevinden zich chique winkelstraten als de PC Hooftstraat, de van Baerlestraat en de Beethovenstraat. Hier vindt u alle internationale topmerken bij elkaar en kunt u, met een goede gevulde portemonnee, de mooiste garderobes aanschaffen.

Haarlemmerstraat & Haarlemmerdijk

Haarlemmerstraat & Haarlemmerdijk: op loopafstand van het Centraal Station vindt u een van de beste winkelstraten van Nederland. Uitgestrekt over ongeveer 1 kilometer, vindt u bijzondere restaurants, trendy bars en ongeveer 250 gespecialiseerde winkels. Hier geen grote ketens, maar echt nog authentieke winkeliers met een zeer bijzonder aanbod!

Hebbedingen in De Pijp

De winkeltjes in en om de Gerard Doustraat verkopen allerlei leuke spullen en geschenken - om hebberig van te worden! In winkels zoals Anna & Nina, Charlie + Mary, Cottoncake, Felice Home of Brands, All The Luck in the World en Things I Like, Things I Love vind u zorgvuldig samengestelde collecties van kleding, sieraden, woonaccessoires en kunstwerken met een uniek Amsterdams design.

Categorie: Lezen

Amsterdam Oost

Bezoek Oost om er even helemaal uit te zijn met gezinsvriendelijke attracties en moderne architectuur.

Categorie: Lezen

Amsterdam West

Ervaar alles wat Amsterdam West te bieden heeft op het gebied van eten, winkelen en entertainment.

Categorie: Lezen

Amsterdam Noord

Ontdek de geheimen van Amsterdam Noord met zijn hippe hotspots en doorgang naar het platteland.

Categorie: Lezen

Amsterdam Zuid

Verlies uzelf in de charmes van de topmusea, restaurants, parken en het entertainment in Amsterdam Zuid.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer