© Agencia Parque via Pixabay
Categorie:Amsterdam

FEBO Amsterdam

U bent in Amsterdam en heeft trek in een snack? Dan bent u bij FEBO aan het juiste adres. FEBO heeft alles te bieden van een lekker frites met fritessaus tot aan een kaassoufflé, frikadel en een broodje kroket. Nu kunt u deze producten ook in elke andere snackbar vinden, maar alleen bij de FEBO kunt u uw snack uit de muur trekken.

  • Probeer een Nederlandse lekkernij als een kroket, frikandel of kaassoufflé.
  • Waan u een echte Amsterdammer en haal een snelle hap bij FEBO.
  • Trek een snack uit de muur.

FEBO automatiek

Menig toerist heeft zich verbaasd over de muur waarin FEBO haar snacks aanbiedt. Rijen kroketten, hamburgers en frikadellen liggen achter glazen raampjes te wachten op een hongerige passant. Na inworp van wat muntgeld kunt u het glazen raampje openen en kunt u uw tanden zetten in een verse, warme snack. Er is geen reden om te twijfelen over de kwaliteit van het FEBO assortiment, want alle producten worden dagelijks zelf vers geproduceerd en dagelijks aan de filialen geleverd. Toeristen die zich een ware Amsterdammer willen wanen, moeten een snelle hap uit de muur van FEBO trekken.

Ferdinand Bolstraat (FEBO)

Het hart van de FEBO is de automatiek. Al ruim veertig jaar. Banketbakker J.I. de Borst is in 1960 dan ook de eerste in Nederland die zijn banketbakkers- annex snackzaak omtovert tot een snelle, ‘hit and run’ snackbar, waarin de automatiek een centrale rol speelt. Zijn succes baseert hij op kwaliteit, die hij vanaf zijn start in 1941 in Maison Febo in Amsterdam hoog in het vaandel heeft. De kroketten maakt hij zelf, net als zijn roomijs. Door de jaren heen is FEBO uitgegroeid tot een concern met vestigingen door heel Nederland. De productie van snacks heeft de heer J.I. de Borst nooit uit handen gegeven.

Vond je dit interessant? Ontdek meer