© Alkmaar Prachtstad
Categorie:Amsterdam

Fietsroute door De Beemster

Een dagje op de fiets de stad uit? Amsterdam heeft schitterende natuurgebieden aan alle kanten rond de stad, met volop mooie fietsroutes. Een route die wij kunnen aanbevelen is De Beemsterroute.

  • Fiets langs groene weiden en bollenvelden.
  • Geniet van het typische Hollandse landschap vol molens en boerderijen.
  • Stop voor een hapje of drankje in een van de prachtige oud-Hollandse dorpjes.

Weidevogels

Deze route voert u door één van de oudste en mooiste droogmakerijen van Noord-Holland: De Beemster. U rijdt door graslanden en bollenvelden, langs molens en statige stolpboerderijen en onderweg kunt u talloze bijzondere weidevogels als de grutto en de tureluur zien.

Stelling van Amsterdam

Ook komt u langs vijf forten die deel uitmaken van de Stelling van Amsterdam. Aan de rand van de veenpolders liggen prachtige oud-Hollandse dorpjes als De Rijp en Grootschermer waar u kunt stoppen voor een hapje of een drankje. Voor de exacte fietsroutes kunt u kaarten vragen bij bijvoorbeeld het VVV. U kunt uiteraard ook het pontje nemen achter het centraal station en op de bonnefooi naar het noorden fietsen. Volg de borden naar Purmerend en u kunt De Beemster niet missen.

Fietsroutes

Fietsend door UNESCO Werelderfgoed ontdekt u het verhaal van de droogmakerijen Beemster en Schermer.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Young woman bicycle on a wind blown dike in Holland, wind turbines in the background

Cycling Lifestyle – Waarom fietsen in ons DNA verankerd zit

Spring achterop en ervaar de Nederlandse fietscultuur, ontmoet nieuwe fietspioniers en laat je inspireren om ons mooie land zelf op de fiets te ontdekken.

Lees meer