© Karlotta via i Amsterdam Media Library
Categorie:Amsterdam

Fietsverhuur in Amsterdam

De relatie tussen Amsterdam en de fiets is decennia oud. Zelfs toen bijna iedereen een auto had, weigerde Nederland zich daarin te schikken. Het vlakke terrein was een van de redenen, evenals de beslissing om de ideale fietsinfrastructuur aan te leggen. Inmiddels kun je geen stap buiten het Centraal Station zetten zonder een continue stroom van fietsers in alle soorten en maten, van zakenmensen in pak tot ouders met jonge kinderen, voorbij te zien komen. Amsterdam behoort tot de fietsvriendelijkste steden ter wereld. Daarom is een fiets huren de eenvoudigste en goedkoopste manier om de stad te verkennen en je onder de lokale bevolking te begeven.

  • Je vindt fietsverhuurbedrijven door heel Amsterdam.
  • Met zijn 400 kilometer aan fietspaden is de stad de ideale plek om per fiets elke uithoek te verkennen.
  • Fietsen is voor iedereen, jong en oud. Als je je niet direct op de openbare weg wilt begeven, begin je rustig in het Vondelpark.

Amsterdam, een stad ingericht voor fietsers

Huur een fiets in Amsterdam om optimaal te genieten van de stad. Fietsen in Amsterdam is niet alleen goedkoop en toegankelijk, het is ook veilig. Er ligt wel 400 kilometer aan fietspaden door de hele stad, een grotere afstand dan van Amsterdam tot Londen. Het is dus heel eenvoudig om alle geplaveide straatjes, attracties en grachten van de stad te doorkruisen met een fiets. Er is zoveel te doen en te zien op de fiets in Amsterdam. Je moet er echter wel eerst een zien te krijgen. Gelukkig beschikt Amsterdam over een groot aantal fietsverhuurbedrijven en -locaties.

Waar huur je een fiets in Amsterdam?

Veel van de dingen die je echt gezien moet hebben in Amsterdam kun je bekijken tijdens een fietstocht van een dag. Dat is ideaal want een fiets huren kost meestal tussen de 11 en 15 euro voor een periode van 24 uur. Hier vind je de belangrijkste fietsverhuurbedrijven in Amsterdam:

  • Yellow Bike Amsterdam: deze winkel is gemakkelijk te vinden op slechts drie minuten lopen van Amsterdam Centraal. Je kunt de kenmerkende felgele fietsen van het bedrijf ook niet missen. Yellow Bike is dus ideaal voor beginners omdat het de lokale bevolking laat weten dat je waarschijnlijk een toerist bent.
  • MacBike Amsterdam: met zes ideaal gelegen vestigingen in het stadscentrum is dit een van de grootste en oudste fietsverhuurders in de stad. Zo’n 150.000 klanten per jaar verkennen de stad op een van de 2000 fietsen van MacBike. Het bedrijf biedt bovendien een aantal leuke fietstochten aan.
  • Discount Bike Rental Amsterdam: goede fietsen in alle soorten en maten voor een redelijke prijs. Deze winkel doet precies wat ze zeggen. Je kunt overdag een fiets huren vanaf € 7,50 voor een fiets met een rem, dus dit bedrijf is ideaal voor mensen met een klein budget.
  • Black Bikes Amsterdam: met 13 locaties in Amsterdam, waaronder het stadscentrum, het Leidseplein en de Wallen is er altijd een Black Bikes vestiging in de buurt. Het bedrijf rechtvaardigt de iets hogere prijzen door zijn klanten meer keus aan te bieden.

Veel hotels en hostels bieden hun gasten fietsverhuur met korting aan, dus het loont de moeite om even te overleggen met de eigenaar voordat u een fiets huurt. Vergeet niet dat Amsterdam een toegankelijke bestemming is, dus veel fietsverhuurbedrijven bieden ook fietsen, driewielers, tandemfietsen en andere varianten voor gebruikers met bijzondere behoeften aan.

Proef Amsterdam op de fiets

Fietsen in Amsterdam is een leuke en onvergetelijke ervaring. Maar denk eraan dat het ook een heel drukke stad is. Volg daarom het advies op van het door jou gekozen fietsverhuurbedrijf. Het is ook belangrijk het zadel op de juiste hoogte af te stellen, de basisprincipes van fietsen aan te leren en de voor jou ideale route te vinden. Als je bijvoorbeeld voor het eerst op de openbare weg fietst, kun je waarschijnlijk het best rustig beginnen in het Vondelpark. Rondleidingen zijn de ideale manier om het te leren. Er is altijd een specialist bij de hand tijdens de rit, die graag je vragen over fietsen beantwoordt. Probeer geen fietsgewoonten over te nemen van de plaatselijke bevolking, vooral tijdens de spits. De meeste Nederlanders fietsen al hun hele leven, dus het is niet ongewoon om iemand zomaar door rood te zien rijden.

In de buurt

Veel van de Amsterdamse fietsverhuurbedrijven liggen binnen de grachtengordel, waar genoeg te zien en te doen is. Huur een fiets voor een dag en bezoek de beroemde musea van Amsterdam, waaronder het Rijksmuseum of Stedelijk Museum, of ga naar de Melkweg bij het Leidseplein voor een live optreden van een band. Een door de grachten is ook een ervaring die je niet mag missen. Als je avontuurlijk bent aangelegd, kun je de grachten en hoogtepunten zelfs verkennen op een waterfiets.

Vond je dit interessant? Ontdek meer