© Marie-Charlotte Pezé via I amsterdam Media Library
Categorie:Amsterdam

Het Amsterdamse Bos

De inwoners van Amsterdam en omstreken bezoeken het Amsterdamse Bos om te ontspannen en tot rust te komen. Het bos beschikt over 137 km aan voetpaden, 51 km aan fietspaden en 50 bruggen. Hiermee is het één van de grootste stadsparken van Europa. Er zijn veel activiteiten waaraan u kunt meedoen tijdens een dagje in het Amsterdamse Bos.

  • Eén van de grootste stadsparken van Nederland.
  • Klimmen, hardlopen, paardrijden of toch roeien? In het Amsterdamse Bos is van alles te doen.
  • Kom weer helemaal tot rust bij Spa Zuiver.
Adres:
Bosbaanweg 5
1182DA Amstelveen
Toon locatie in Google Maps

Activiteiten in het Amsterdamse Bos

Natuurliefhebbers zullen zich verheugen over de 150 inheemse boomsoorten en meer dan 200 vogelsoorten die in het Amsterdamse Bos te vinden zijn. Het Amsterdamse Bos is een ideaal hardloop- en fietsgebied. De Bosbaan, regelmatig het toneel van grote kampioenschappen, is populair bij roeiers, kanoërs en vissers. In het bos vindt u daarnaast een hockey-, een tennis-, een cricket- en een voetbalclub, een zwembad een paardrijschool en Spa Zuiver.

Het Amsterdamse Bos voor kinderen

Het Amsterdamse Bos biedt allerlei activiteiten voor kinderen. Kinderen kunnen klimmen in Klimpark Fun Forest, uitwaaien in de vele speelweiden en speeleilanden, badderen in de kinderbaden en geiten aaien en lammeren voeren op de kinderboerderij Ridammerhoeve. Voor de lekkere trek bezoekt u Boerderij Meerzicht, het pannenkoekenrestaurant van het Amsterdamse Bos.

De groene kant van Amsterdam

U kunt het hele jaar door genieten van de groene kant van Amsterdam. Het bezoekerscentrum aan de Van Nijenrodeweg is dagelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur om al uw vragen te beantwoorden. De toegang tot het Amsterdamse Bos is gratis.

Vond je dit interessant? Ontdek meer