Bimhuis Amsterdam
© BLANCX via I amsterdam
Categorie:Amsterdam

Het Bimhuis in Amsterdam

De afgelopen veertig jaar is het Bimhuis de plek geweest voor geïmproviseerde muziek en jazz. Het Bimhuis trekt zowel beroemde Nederlandse musici als internationale artiesten. Het Bimhuis organiseert jaarlijks meer dan 300 concerten die een overzicht geven van de Nederlandse en internationale jazz en geïmproviseerde muziek.

  • Een van de belangrijkste jazzpodia ter wereld.
  • Ruim 300 concerten per jaar.
  • Baanbrekende musici uit binnen en buitenland.
Adres:
Piet Heinkade 3
1019BR Amsterdam
Toon locatie in Google Maps

Jazzpodium

In 1974 werd het Bimhuis in Amsterdam geopend. In die linkse hoogtijdagen moesten tradities het veld ruimen voor nieuwe initiatieven. Het Bimhuis groeide uit tot de belangrijkste jazzclub van de stad en is tot vandaag de dag het centrale punt in de jazz-scene. In 2005 verhuisde het Bimhuis naar het Muziekgebouw Aan 't IJ.

Jazz in Amsterdam

Als u een concert bezoekt in het Bimhuis, kunt u voorafgaand aan het concert genieten van een betaalbare maaltijd in het restaurant, en na afloop wat drinken in het café.

Tip van de redactie

Het Bimhuis maakt onderdeel uit van Muziekgebouw aan het IJ. Hier vind u onder andere restaurant Zouthaven met een groot terras en fenomenaal uitzicht op het IJ. Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre is nabij gelegen zodat u na een concert en een drankje in de bar kunt blijven overnachten.

Vond je dit interessant? Ontdek meer