© @pema.prima via I amsterdam Mediabank
Categorie:Amsterdam

Het Muziektheater Amsterdam

Het Muziektheater Amsterdam is een fantastische culturele locatie in Amsterdam. Het is de thuisbasis van Het Nationale Ballet en De Nederlandse Opera. Daarnaast bevat het culturele programma ook concerten van internationale artiesten en gezelschappen van over de hele wereld.

  • Ga naar de opera of het ballet in het Muziektheater van Amsterdam.
  • Het Muziektheater staat in het hart van Amsterdam.
  • De thuisbasis van het Nationaal Ballet en De Nederlandse Opera.
Adres:
Amstel 3
1011PN Amsterdam
Toon locatie in Google Maps

Stadhuis en operagebouw in één

In de jaren tachtig van de 20e eeuw werd er in het centrum van Amsterdam een gebouw opgetrokken. Het zou zowel de nieuwe thuisbasis van het stadhuis van Amsterdam als een operagebouw worden. Het Muziektheater Amsterdam wordt daarom ook wel de 'Stopera' genoemd, een combinatie van de woorden 'stadhuis' en 'opera'.

Producties van wereldklasse

De shows die in het Muziektheater Amsterdam worden opgevoerd zijn allemaal van wereldklasse. Of het nu gaat om ballet, opera, een dansvoorstelling of een concert van een wereldberoemde artiest, bij het Muziektheater Amsterdam vindt u alleen optredens van topkwaliteit.

Meer in de omgeving

Het Muziektheater staat naast het beroemde Waterlooplein, de oudste vlooienmarkt van Amsterdam. Het Joods Historisch Museum en de Hermitage liggen bovendien op loopafstand. Of maak een wandeling over de bloemenmarkt of door de Hortus Botanicus.

Vond je dit interessant? Ontdek meer