© Marie Charlotte Pezé / KARLOTTA via I amsterdam Mediabank
Categorie:Amsterdam

Kunst & design shoppen in Amsterdam

Amsterdam is een inspirerende stad voor veel kunstenaars en ontwerpers. Dat is al eeuwen zo, want ook de 'oude meesters' woonden veelal in Amsterdam, maar ook vandaag de dag vindt u in Amsterdam volop kunst en design. Wilt u naast de musea ook eens ontdekken wat de Amsterdamse kunst- en designwinkels te bieden hebben, dan hebben wij voor u en aantal leuke adressen.

  • Neus bij kunst- en antiekzaken in het Spiegelkwartier.
  • Kijk voor werk van jonge ontwerpers bij de galeries aan de Rozengracht.
  • Shop designmeubelen en woonaccessoires bij The Frozen Fountain.

Spiegelkwartier

Vlak achter het Rijksmuseum vindt u het Spiegelkwartier. Hier zijn talloze kunst en antiekzaken gevestigd in een klein buurtje. Van klassiek tot uitheems tot hedendaags... u vindt hier alle smaken bij elkaar.

Rozengracht

In deze buurt in de Jordaan vindt u verschillende galeries met werk van veelal jonge Nederlandse kunstenaars en ontwerpers. Fons Welters Gallery en Ellen de Bruijne Projects zijn zeker een bezoekje waard.

Grachten

Ook langs de grachten vindt u vele galeries met bijzondere exposites. Neem een kijkje bij GO Gallery voor moderne kunst en street art of bezoek FOAM aan de Keizersgracht als u een fotografieliefhebber bent.

Frozen Fountain

De Frozen Fountain, aan de Prinsengracht, is een bijzondere winkel met eigentijdse meubelen, kunst en woonaccessoires. Zij bieden een platform voor jonge kunstenaars en designers van bekende academies in binnen- en buitenland, met als gevolg een zeer bijzondere, altijd wisselende, collectie.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Shoppen in Nederland

Ontdek de leukste winkels in de grote steden van Nederland.

Lees meer