Categorie:Amsterdam

Een lang weekend in Amsterdam

Volg het 48-uurs reisplan. Op uw derde dag in Amsterdam begint u uw dag met een ontbijt in de ontspannen en gezellige bakkerij De Bakkerswinkel (Warmoesstraat 69).

  • Ontdek het KNSM eiland.
  • Drink een drankje in de Skylounge bar van het Hilton Hotel en geniet van het uitzicht.
  • Zoek naar koopjes op het Waterlooplein, de grootste vlooienmarkt van de stad.

Stap na uw ontbijt op de fiets naar het Oostelijk Havengebied en geniet van de prachtige nieuwe architectuur. Bekijk tijdens uw fietstocht ook de Brantasgracht op Java-eiland, de Scheepmanstimmerstraat, het gebouw The Whale en de rode Pythonbrug. Bezoek bij Pols Potten (KNSM-laan 39) op KNSM eiland. Hier kunt u unieke en inspirerende designcadeaus kopen.

Geniet op uw gemak van de lunch in het adembenemende Lloyd Hotel (Oostelijke Handelskade 34), een monumentaal gebouw dat in 1921 werd gebouwd en dat sindsdien door bekende Nederlandse architecten, ontwerpers en kunstenaars is getransformeerd. Stop op uw weg terug bij het Hilton Hotel vlakbij Amsterdam Centraal Station en geniet van een verfrissend drankje in de Skylounge bar. Het uitzicht op Amsterdam is prachtig en zeker de moeite van het fotograferen waard.

Als u op zoek bent naar een koopje is het een paar minuten fietsen naar het Waterlooplein. De markt op dit plein is de grootste vlooienmarkt van de stad. Vanaf daar is het maar een paar minuten naar de Hermitage Amsterdam of de Heineken Experience. De Pijp heeft de hoogste dichtheid van cafés en restaurants van heel Nederland en u zult er ongetwijfeld een aantal geweldige restaurants vinden. Na het eten kunt u meteen de Amsterdamse kroegen in duiken. Populaire plekken onder Amsterdammers zijn: Café De Pijp (Ferdinand Bolstraat 17-19), De Pilsvogel (Gerard Douplein 14), Café De Groene Vlinder (Albert Cuypstraat 130) en Kingfisher (Ferdinand Bolstraat 24).

Vond je dit interessant? Ontdek meer