© Flickr
Categorie:Amsterdam

Leidseplein

Het Leidseplein en het Rembrandtplein zijn de belangrijkste uitgaanslocaties in Amsterdam. En dat is niet zo gek; het Leidseplein biedt een gevarieerd aanbod voor een leuk avondje uit. Bioscopen, discotheken, theaters en een casino liggen aan het plein of op een steenworp afstand. Als u een leuke club zoekt om uit te gaan of lekker wilt eten is dit de plek om naartoe te gaan. Daarnaast zijn ook de beroemdste coffeeshop van Nederland, The Bulldog, en muziektempel de Melkweg aan het plein gevestigd. Ook Paradiso ligt op een steenworp afstand.

  • Bioscopen, discotheken, theaters en restaurants. Op het Leidseplein vindt u het allemaal.
  • Geniet in de zomer van de zon met een drankje op het terras.
  • Liefhebbers van art nouveau moeten zeker even binnenwandelen bij het Hard Rock Hotel Amsterdam American.

Amusement op het Leidseplein

Tijdens de zomermaanden kunt u op het Leidseplein genoeg amusement vinden. Terwijl u in de zon geniet van een drankje op een van de terrassen wordt u vermaakt door muzikanten, jongleurs en mimespelers. Zoals te verwachten valt komen ze na hun act langs om u om wat kleingeld te vragen. Voor echt theater kunt u terecht in de Stadsschouwburg op de hoek van de Marnixstraat en het Leidseplein. Dit pand is wat je noemt indrukwekkend. Dat vindt ook voetbalclub Ajax: als de club landskampioen wordt staan de spelers op het balkon van dit theater om toegejuicht te worden door de uitzinnige supporters.

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Tegenover de stadsschouwburg ligt het Hard Rock Hotel Amsterdam American. Hierin is het beroemde café-restaurant American gehuisvest. Hier kunt u in stijl genieten van een kopje koffie, en van de architectuur: het originele art-nouveau/art-deco-interieur is nog bijna volledig intact.

Vond je dit interessant? Ontdek meer